Silent Hill
.:SH:.
 
.:Silent Hill Film:.
 
.:Egyéb/közösség:.
 

Silent Hill


Silent Hill 2

.:Köszöntelek:.
 
.:Kedvenc:.
Hozzáadás a kedvencekhez!
 
.:Konami:.

 
-Történet-

Prológus

Egy ifjú apa, Harry Mason vakációját kocsikázással tölti lányával, Cheryl-lel. Útcéljuk az álmos kis városka - Silent Hill. Egy látszólag kellemes hely, mely egykoron porig égett. Motorhiba miatt Mason-ék késést szenvednek, és az alvó lányával az anyósülésen, éjszaka érkeznek meg a városba. Hirtelen egy rendőrségi motorkerékpár húz el Mason mellett, amit később az úttest szélén felborulva lát meg hősünk.

Hirtelen árnyék vetődik a kocsira, eltakarva a kilátást, és Mason kocsija lesodródik az útról az út menti vizesárokba. Amikor Mason magához tér, Cheryl-t nem találja a kocsiban. Más egyéb választása híján Harry nekiindul a városnak, ahol a motorját elhagyni kényszerült rendőrnővel fut össze. Közösen döbbennek rá, hogy a város kommunikációs hálózata teljesen használhatatlan - s hogy a ködös utcákon torz teremtmények leselkednek rájuk ...

 

Cselekmény

Fordítás: Piramisfej

ÁTTEKINTÉS

A Silent Hill 1 és 3 története bonyolult és tekervényes és a karakterek nem magyaráznak meg minden történeti vonatkozást a játék végére. A készítők szándékosan hagytak néhány homályos pontot a történetben. A játékosra van bízva, hogy kitalálják a történetet az események mögött és hogy felfogják minden jelentését a végkövetkezménynek azért, hogy gondolkodjanak el a sztoriról és mélyüljenek bele jobban a misztikumba. A következő magyarázat segít neked megérteni a játék cselekményét egy kicsit jobban, a nagyobb élmény kedvéért.
A következőkben összefoglaljuk a Silent Hill 3 cselekményét és megmagyarázunk bizonyos elemeket az eredeti Silent Hill 1 játékból, amiknek közvetlen behatásuk volt a 3. részre. Mivel a történet nagy eseményei lelepleződnek, csak akkor olvass tovább, ha már legalább egyszer végigjátszottad az 1. részt!! Ha már végigjátszottad, utána olvasd el, hogy jobban megértsd és élvezd a Silent Hill sorozatot, amilyen moziszerű mesterművé vált.

A SZTORI

Bizonyos események, amik a Silent Hill történetét formálták, jóval az első játék előtt történtek. A dokumentumok és az információk alapján, amiket a Silent Hill 2 alatt találtunk, él egy legenda egy ősi kultúráról, amely ezen a földön élt valaha, talán az őslakos amerikaiak. A város neve is ebből a legendából származik, mert ezek az őslakosok valaha úgy nevezték ezt a helyet, hogy "A Csendes Szellemek Helye". A név a halott rokonok szellemeire utal, akárcsak azokra a szellemekre, akik átitatják a fákat, sziklákat és a vizet. A törzs a legszentebb ceremóniáit végezte ezen a helyen, megértve azt, hogy a terület nagyszerű spirituális erővel rendelkezik. Telepesek jöttek, elűzték az őslakosokat és építettek egy kisvárost. Valamely oknál fogva a lakói teljesen elhagyták ezt a települést és teljesen eltűntek. Rövid idővel később egy újabb csoport telepes megalapította Silent Hill városkát ugyanazon a helyen.

Habár Silent Hill végül várossá fejlődött, a különös események folytatódtak. Például egy újságcikk a Silent Hill 2-ből leírt egy eseményt 1918-ból, ahol egy teljes hajónyi turista tűnt el a sűrű ködben. A széleskörű rendőrségi kutatás a tó környékén sem hozott egy csepp eredményt sem arra nézve, mi történhetett velük.
Egy ismeretlen időpontban egy vallási szekta települt Silent Hill-be és alapítottak egy templomot, ahol gyakorolhatták furcsa hitüket. Elképzelhető, hogy az időpont egybeesett a hírhedt szálemi boszorkány perekkel, az 1690-es évek végén. Az egyik tagjukat, Jennifer Carroll-t, el is ítélték boszorkányságért és Silent Hill-ben ítélték halálra. Ezek után a szekta nyilvánosan feloszlott, de titokban tovább gyakorolták vallásukat. Valamivel később, a szekta támogatói emlékművet állítottak Jennifer Carroll-nak a Rosewater Parkban, a Toluca tó déli oldalán. A felirat az emlékművön így szól: "Ami itt történt, soha nem merül feledésbe."

JÁTÉK VONATKOZÁSÚ ESEMÉNYEK

A Silent Hill 1 nyitó jelenetei előtt a "Rend" tagjai - ahogy a silent hill-i különc vallást ismerték -, vizsgálni kezdték annak lehetőségét, hogy megteremtenek egy gyermeket, aki életet adhat az istenüknek. Az volt a szándékuk, hogy megteremtik istent, hogy az emberiséget elpusztítsa és egy újat hozzon létre. Az isten, akit ez a szekta imádott, nem a keresztény Isten volt, hanem valami sokkal régebbi. A Rend legendái szerint az istenük már megjelent a világban egyszer és megígérte, hogy visszatér, amikor egy nő életet ad neki.

ALESSA SZÜLETÉSE

Mágikus varázslatokon keresztül a szekta egy csoportja Dahlia Gillespie vezetésével megteremtett egy gyermeket, akit Alessának neveztek el. E gyermeken belül volt az istenük embrió formában a megfelelő időre - és a gyerek megfelelő korára - várva, hogy megfoganhasson.

De Alessának voltak saját képességei is. Egyetlen szóval ölni tudott, átformálta a nappalt éjszakává és őrületbe kergetett embereket egy gondolattal. Gyűlölte a többi gyereket, akik boszorkánynak nevezték. De félt a Rend terveitől is, beleértve az "anyját", Dahliát is. Ahogy Alessa hét éves lett, megtagadta, hogy használja a képességeit a Rend kedvéért és megpróbált elmenekülni Dahlia elől. Az asszony, aki teremtette és felnevelte őt, rettenetes szülővé vált.

ALESSA FELÁLDOZÁSA

Dahlia, kegyetlen gondolkodásában megértette, hogy nincs szüksége a gyerekre, csak a hatalomra a lányon belül. Bezárta Alessát a szobájába és rágyújtotta a házat. Ez a tűz a fél várost leégette a hírek szerint. Alessa mégis túlélte a tűzet, habár nagyon megégett és kómába esett. A test feletti meditáció következtében Dahlia és a Rend tagjai kiderítették, hogy Alessa lelkének a fele valahogy elszökött, a fele istent magával víve.

A KÓRHÁZAK JELENTŐSÉGE

Dahlia és a Rend úgy döntött bezárják Alessát az Alchemilia kórház alagsorában egy régi raktárba Silent Hill Központban. Dr. Michael Kaufmann, a kórház igazgatója is a Rend szövetségese volt. Kijelölt egy fiatal nővért, Lisa Garland-et, hogy vigyázzon Alessára és megtiltotta neki, hogy bárkinek is beszéljen arról, hogy Alessa a kórházban van. Lisa drogfüggő lett, mely drogot a Rend alkotott és Kaufmann terjesztett. Hogy mindig megkapja az adagját, a lány belement mindenbe. Később valamikor Lisa és Kaufmann összekaptak és a nővér megfenyegette az igazgatót, hogy elárulja valakinek, hogy Alessa a kórházban van. Röviddel azután nyom nélkül eltűnt.

Alessa a következő hét évet egy álommal teli kómában töltötte az Alchemilia kórház nyirkos és lelakott alagsorában. A sötét erő, mely Alessában lakozott kegyetlen és gonosz látomásokkal kínozta az elméjét. Cserébe Alessa félelme és gyűlölete táplálta az istent benne és annak ereje nőttön-nőtt. Egyszóval Alessa élete legrosszabb napjait élte át a kórházban. Ez az információ segít megérteni miért vannak teli a leggonoszabb és legsötétebb helyek a játékban kórházi felszerelésekkel.

CHERYL, A MÁSODIK ALESSA

Alessának csak a fele lelke maradt meg, mert a tűz alatt megteremtette önmaga csecsemő változatát és kihelyezte az országútra, Silent Hill mellé. Harry Mason és a felesége arra jártak kocsival éppen és meglátták az elhagyatott csecsemőt. A pár éppen elhagyta Silent Hill-t, a kedvenc nyaralóhelyüket. Mivel a nő betegsége miatt nem lehetett saját gyerekük, a házaspár elvitte a gyermeket és sajátjukként nevelték fel őt. Cheryl-nek nevezték el a kislányt. Négy évvel később Harry felesége belehalt betegsége szövődményeibe, de Harry továbbra is sajátjaként nevelte fel a fiatal lányt. Eközben Alessa egy sötét és nyirkos alagsori szobában feküdt kómában a kórház alatt és szörnyű rémálmai voltak. Elméje telepatikusan elérte testvérét és könyörgött neki, hogy jöjjön vissza Silent Hill-be.

ALAP ÁTTEKINTÉS: SILENT HILL

Az első Silent Hill úgy kezdődik, hogy Harry Mason a hét éves lányával, Cheryllel a pihenőváros felé autózik. A kislány folytonosan kérte, hogy vigye el őt oda nyaralni és végre beleegyezett. Azt várva, hogy értékes időt tölthet el a lányával, Harry éjszaka hajtott át a hegyeken Silent Hill felé. Hirtelen egy fiatal lány (Alessa) lépett az útra a kocsi elé. Harry elkapta a kormányt és elvesztette uralmát a kocsi fölött. A kocsi áttörte a korlátot és lecsúszott az országútról.

Harry valamivel később magához tért. Úgy tűnt nappal van, de Silent Hill utcáit sűrű köd borította. Cheryl nem volt sehol. Miután összeszedte magát sérüléseiből, kimászott a roncsok közül és keresni kezdte a lányát. Pár sarokkal arrébb lépéseket hallott és meglátta Cherylt a ködben. A kislány nem felelt a hívására, hanem elfutott helyette.

CHERYL KERESÉSE

Harry követte Cherylt a ködben, miközben titokzatos események történtek körülötte. Azt hitte Cheryl nyomait követi, miközben olyan helyeken járt, amiket a gonosz és a sötétség vont uralma alá. Miután egy helyet alaposan megnézett és tovább akart menni, a környék átváltozott a szeme előtt. A fa korhadttá és foltossá vált, a falak helyén rozsdás kapuk jelentek meg, a kövezet vasrácsokká vált és egy végtelen szakadék tárult fel előtte. Hogy visszaformálja a világot sokkal "normálisabbra" és elmeneküljön, Harrynek minden alkalommal meg kell ölnie egy túlméretezett szörnyet, amikor a világ sötétté és romlottá változik.

Mialatt a várost kutatta, találkozott egy furcsa öregasszonnyal, aki nem más volt, mint Dahlia Gillespie és az ideges kórház igazgatóval, Dr. Kaufmannal. Találkozott a rémült nővérkével, Lisával is, de kiderült, hogy ő csak egy szellem volt. Miközben továbbra is Cheryl nyomait kutatta, állandóan annak a fiatal lánynak a képével találkozott, aki kilépett elé az országútra. Ezen események jelentései rejtélynek bizonyultak előtte, de őt nem is érdekelte más, mint hogy megtalálja Cherylt.

HARRY MEGTUDJA AZ IGAZAT CHERYL-RŐL

Harry végül arra az elhatározásra jutott, hogy vagy álmodja az egészet, vagy Silent Hill-t valaki rémálmainak megtestesülése uralja. Amit Harry nem tudott, hogy a világ olyanná vált, amilyen Alessa tapasztalata volt a kórház alagsorában. A démonok, amik kínozták őt álmaiban életre keltek a hatalma által és Harry-re támadtak. Alessa "megosztotta" a fájdalmát Silent Hill városával, mintegy szörnyű bosszú gyanánt. Az átváltozások isten eljövetelét is jelezték, aki szeretett volna felemelkedni Alessából. A fiatal lány megkísérelte elfojtani a gonoszt önmagában azáltal, hogy megteremtette Metatron Pecsétjét mindenhol, ahova csak ment. Alessa megpróbálta elkerülni isten megszülését, habár a szörnyeteg benne annyira hatalmassá vált, hogy átformálta a várost is.

Harry végül utolérte a rejtélyes fiatal Alessát a Lakeside Vidámparkban. Ott szembekerült a lánnyal, akit Cherylnek hitt. Sajnálatos módon Dahlia Gillespie követte Harryt. Egész végig arra használta őt, hogy közelebb jusson Alassához, hogy újra elkapja. Dahlia vágya nem csökkent arra nézve, hogy kényszerítse Alessát, szülje meg az istent, akit magában hord.

Csakhogy a lány nem Alessa volt. Ahogy Dahlia elmondta Harry-nek, az igazi Alessa még mindig kómában feküdt; egy bekötözött megégett alak tűnt fel egy tolókocsiban. Az, aki felvette Alessa alakját, igazából Cheryl volt. A lány, akit Harry nevelt hét évig abban a pillanatban rájött ki volt ő valójában, ahogy visszaértek Silent Hill-be. Emlékezve a múltjára és saját hatalmára, átváltozott Alessává és ő okozta a balesetet. Keresztülvezette Harry-t a városon abban a reményben, hogy eltűnhet tőle. Tudta, hogy Harry mindenhol keresné és ezt Dahlia is épp olyan jól tudta. Rájött, hogy Dahlia követni akarja Harry-t, hogy az elvezesse Alessához, hogy visszanyerje fölötte a hatalmát és újra uralni tudja őt.

ISTEN SZÜLETÉSE

Dahlia varázslattal újraegyesítette a két Alessát egy lénnyé, Isten Anyjává. Aztán nekifogott, hogy rákényszerítse az Anyát, hogy szülje meg az istenséget, akit a Rend istenített. De Kaufmann úgy érezte Dahlia elárulta őt, mert nem osztotta meg a hatalmát vele. Lecsapott Isten Anyjára egy Aglaophotis nevű szertartásos anyaggal. A vegyület hatására Alessa idő előtt kieresztette magából az istenséget. Ebben a gyenge állapotában Harry Mason képes volt lelőni és megölni az istent.

Amint az illúzió világ, amit az istenség teremtett, szétmorzsolódott, Alessa újra megjelent az Isten Anyja formájában. Megsajnálva Harry-t, teremtett neki egy újszülött csecsemő lányt, aztán eltűnt. Harry Mason elmenekült Silent Hill-ből a kisgyermekkel a karjaiban. Végre megtalálta Cheryl-t - legalábbis egy alakját.

 

Folytatása következik a 3. rész idevágó részeivel.

Forrás:www.silenthill.hu

 
.:Frissítések:.
 
.:Silenthilles linkek:.
 
.:Nézetség:.
Indulás: 2004-04-22
 
.:Bejelentkezés:.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:I see town:.

In my resteless dreams.

I see that town.

Silent hill.

 
.:Time:.
 
zene
 
.:Partnereink:.

www.gportal.hu/gt2/

www.enactment.uw.hu

 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.