Silent Hill
.:SH:.
 
.:Silent Hill Film:.
 
.:Egyéb/közösség:.
 

Silent Hill


Silent Hill 2

.:Köszöntelek:.
 
.:Kedvenc:.
Hozzáadás a kedvencekhez!
 
.:Konami:.

 
-Szereplők-

(Spoilerek! Csak akkor olvasd el, ha már legalább egyszer végigvitted a játékot !!!)

 

Harold 'Harry' Mason, 32 éves, író

A játék főszereplője, író és kémregények rajongója. Lányával, Cheryl-lel magányosan él, miután feleségét egy betegség elvitte a játék eseményei előtt négy évvel. Harry csupán egy csendes Silent Hill-i vakációra indult lányával. Miután terepjárójuk összetörik a város külterületén, Harry arra ébred, hogy lánya eltűnt, így elindul megkeresni őt. Mint csendes életet élő író, Harry nem járatos a lőfegyverek és az ellenséges hatalommal való küzdelem terén, vagyis a játékos nem az átlagos videojáték szuperhőssel fog találkozni a személyében. Ehelyett hősünknek biztonsága érdekében gyors reflexeire és még gyorsabb lábaira kell hagyatkoznia, valamint használnia kell az eszét a rejtélyek megoldásához, melyek Silent Hillben várnak rá. Mindezeken túl Cheryl is számít rá.

 

Cheryl Mason, 7 éves, Harry lánya

Cheryl Harry kis 7 éves, rövid fekete hajú lánya. Meglehetősen csendes és szeret rajzolni. Miután édesanyját korán elvesztette, Cherylnek nem volt könnyű eddigi gyermekkora. A Silent Hillben töltendő vakáció az ő ötlete volt, ám hirtelen eltűnése számos kérdést vet fel: Hogyan került bele Cheryl a városban történt furcsa dolgokba? Boldogtalan áldozat, vagy komolyabb szerepe van? Eltűnése indítja be Harry küldetését, mely a játék elsődleges célja.

 

Cybil Bennett, 28 éves, rendőrtiszt

A bizarr eseményekben a nyugalom bástyája Cybill Bennett rendőrtiszt. Ő az első ember, akivel Silent Hillbe érkezése után Harry találkozik. Miután a szomszédos városka (Brahms) jelentése szerint minden kapcsolat megszakadt Silent Hill-lel, Cybilt küldik ki a helyzet felderítésére. Mivel a néma utcák és a lopakodó veszedelem atmoszférája meghiúsítja tervét, Cybil odaadja Harrynek első fegyverét - egy pisztolyt -, amikor találkoznak a kávézóban. Bízhat-e Harry Cybilben, hogy a lány segít neki megtalálni Cherylt? Többet tud-e a történtekről annál, mint amit elmondott?

 

Dahlia Gillespie, 46 éves, régiség bolt tulajdonos

Dahlia Gillespie, aki régóta él Silent Hillben, állítása szerint már azelőtt ismerte Harry helyzetét, mielőtt ő és Cheryl a városkába érkeztek. Különcre valló megjelenése és rejtélyes szavai titokzatos szerepet adnak neki. Harry utazásai során egyfajta misztikus kalauz szerepét tölti be, támogatva őt a szükséges felszereléssel. De vajon valójában mi mozgatja Dahlia-t? Komolyabb oka van-e a segítségre, mint egyszerű humánus aggodalom?

 

Dr. Michael Kaufmann, 50 éves, orvos

Amikor Harry először látogat el az Alchimella Kórházba, összefut az egyetlen doktorral, aki még képes teljesíteni kötelességét. Hideg, komor férfi, aki a délutáni szundikálásából ocsúdva szembesül a káosszal, melybe Harry és Cybil is cseppentek. Teljesen leköti azonban saját dolga, s nem bizonyul igazi segítségnek. A felfegyverzett és bizalmatlan orvos láthatóan megzavarodott a Silent Hill-i bizarr események hatására, akárcsak Harry. De Dr. Kaufmann nyers modora és sietős távozni akarása azt jelzi, hogy talán az egyszerű túlélésnél nagyobb célja is van. Úgy tűnik, többet tud, mint amennyit bevall, és Harry feladata annak kiderítése, a doktornak mennyi köze van Cheryl eltűnéséhez.

 

 Lisa Garland,23 éves, nővér

Silent Hill rémálomba illő világának egyetlen lakosaként Lisa Garland a játék egyik legfontosabb karaktere. Az Alchemilla Kórház nővére bensőséges kapcsolatot alakít ki Harryvel, miközben a férfi számtalan látogatást tesz a város hátborzongató, sötét oldalán. Lisa ártatlansága és őszintesége eredményeképpen Harry egyre több kérdést tesz fel a lánynak a város pokolbeli "másik világáról". Vajon Lisa csupán Harry álmainak kitalációja? Meg tudja-e menteni őt hősünk az Alchemilla Kórház rémálmából?

 

Szereplők elemzése

Alessa, ?

Útja során Harry többször is találkozni fog egy kék ruhás, fiatal lánnyal. Miután a játék elején feltűnik az úton, egyre inkább egy kísértethez válik hasonlatossá, aki hősünk nyomában jár a Silent Hill-i rémálomban. Ki ő? És mit akar Harrytől?

 

Megjegyzés: Tisztázzunk az elején 1-2 fogalmat:
Cheryl (1) és Alessa (1) - a démon lelke felét hordozó lányok, külön-külön,
Alessa (2) - "Isten anyja", akivel Harry a játék végén találkozik

 

Harold 'Harry' Mason, 32 éves, író

Sok ember panaszkodik a főhős személyiségfejlődésének hiányára, és nem biztos, hogy nincs igazuk. Harry egy félelmetes lelkierővel megáldott apa, aki mindent megtesz lánya megmentésére. Ugyanakkor egy kedves, halkszavű férfi, mely által a Silent Hill-i események tragikus áldozatává lesz.

 

Cheryl Mason, 7 éves, Harry lánya

Cheryl Mason eredetileg a démon lélek második teste (lsd. lentebb), de valaki megmentette őt Silent Hill-ben (valószínűleg Lisa vagy Alessa (1)), és az út szélén hagyta őt, akire később Harry és a felesége rálelt. Silent Hillbe való 7 évvel későbbi visszatérése alkalmával felvette eredeti alakját a 14 éves Alessa személyében. Tulajdonképpen a játék során ő jelent meg különféle formában Harry előtt, ahogy a végén Dhalia is utal rá: "Sokszor láthattad őt, korábbi önmagához visszatérve."

Miért szólítja hát őt Dhalia Alessa-nak a vidámparkban? Két oka lehet: a cselekménynek megfelelően a szög még nem bújt ki a zsákból, azaz hogy a rejtélyes lány tulajdonképpen Cheryl. Másrészt pedig Dahlia, tudva az igazságot, nem tesz különbséget a két lány között, ennek megfelelően eredeti neveiken szólítja őket (mint a szekta többi tagja, ahogy a SH3 közben láthatod).

Bár Cheryl (1) és Alessa (1) lényegében egy és ugyanazon személy, az Alessa (1)-ban lakozó gonoszt semlegesítette Cheryl (1) szeretetteljes gondozása Harry törődő nevelése nyomán. Eképpen Alessa (2) a végén jóvá lesz, ahogyan a Harry-vel való párbeszéde során ez ki is derül, illetve hogy őt egy új gyermekkel lepi meg (Good ending-ek). Jobb azt hinnünk, hogy az egyetlen ok, amiért Alessa (2) a Bad ending-ek esetén megtámadja Harry-t, nem más, mint hogy a benne lakozó gonosz irányítja. Amikor Harry legyűri Alessa (2)-t, a démon gonoszsága kihuny, és az igazi Alessa (2)-t halljuk.

 

Cybil Bennett, 28 éves, rendőrtiszt

Nincs meglepetés, eltekintve attól, hogy taktikai lépések esetén nem bizonyul túl gyors észjárásúnak, abból következtetve, hogy kiképzett rendőrtisztként elbukik és megszállja a démon, míg Harry - civilként - karcolás nélkül megússza.

Cybil eleinte szkeptikus Harry-t illetően, aztán a játék során megtanulnak bízni egymásban. Harry-nek hajlandó segíteni, mely alapján szeretete őszinte a férfi és Cheryl iránt, egy talpig becsületes személy képét érzékeltetve. A good+ befejezés alapján még azt is feltételezhetjük, hogy Harry és Cybil új életet kezdenek az új gyermekükkel.

Jó ok állhat Cybil karakterének alulfejlettsége mögött. Tudni ugyanis, hogy őt a játékban - az eredeti terveknek megfelelően - egy második irányítható karakternek szánták, hasonlóképpen a Resident Evil sorozathoz. Ha ez a történeti szál is benne lenne a végleges változatban, talán többet is megtudhatnánk róla.

 

Dahlia Gillespie, 46 éves, régiség bolt tulajdonos

A sztori végére kikerekedik Dahlia szerepe, mint a Silent Hill-i gonosz kiagyalója. Ő folytatta le az "Isten"-t életre hívó szertartást, hogy ő és kapzsi szektatársai erőt meríthessenek belőle (üdvözülés és más efféle baromságra utalás mellett). Bár tervét keresztülhúzta Harry és Cheryl városból való elmenekülése, szilárd elhatározása, hogy mikor Cheryl visszatér Silent Hill-be, elkapja Alessa (2)-t és befejezze a megkezdett munkát.

Átveri Harry-t, neki adja a Flauros-t és Alessa (2) csapdába ejtésére használja, mivel egyedül nem lenne rá képes. Elhiteti Harry-vel, hogy Alessa (2) gonosz, dacára a Harry által keresett Cheryl - tényezőnek és az őáltala keresett démon - tényezőnek.

Páran előszeretettel utalnak a sakktábla - analógiára, mely szerint a ködös Silent Hill Dahlia, a sötét Silent Hill pedig Alessa területe. Mindazonáltal ezzel az a fő probléma, hogy ez Dahlia számára több hatalmat jelentene, mint amennyit feltételezhetően birtokol. Bár önállóan jár-kel, mint Harry és az összes többi karakter, mégis Alessa (2) az, aki mindkét birodalmat és azok lakóit létrehozza. Dahlia egyetlen tőkéje a Flauros, melyet arra használ, hogy Alessa-t szolgálatába állítsa, illetve bármilyen, a szekta tagjaként általa birtokolt csekélyebb hatalmat is.

 

Dr. Michael Kaufmann, 50 éves, orvos

A végén nyilvánvalóvá lesz, hogy Dr. Kaufmann több egy egyszerű kívülállónál. Kiderül, hogy a szektával közösködik és a Silent Hill-ben folyó kábítószer-kereskedelem központi figurája. Hallgatag ember, sokkalta inkább érdekli az összeesküvés materiális oldala (pénz és hatalom), mint a Dahlia-t lekötő spirituális üdvözülés.

A szerek mellett Kaufmann kémiai tudománya lehetővé teszi számára, hogy egyfajta ellenőrzést gyakoroljon a szekta felett. Ez az Algophatis, a furcsa vörös folyadék, mely démonűző hatással bír. Sejtve azt, hogy egy nap talán szüksége lehet rá, egész kis készleteket halmozott fel belőle városszerte. A silent hill-i események közben Kaufmann rádöbben, hogy Dahlia felhasználta és elárulta, feltehetőleg azért, hogy egymaga birtokolhassa az isteni erőt, így megtámadja Dahlia-t (Good ending-ek).

Az Alchemilla korrupt igazgatójaként nem kétséges, hogy Kaufmann rendezte be Alessa alagsori szobáját és alkalmazta Lisa-t az ő ápolására. A nővér megbízhatóan engedelmeskedett akaratának, hiszen függött tőle a White Claudia készítmény miatt.

 

 Lisa Garland,23 éves, nővér

Ahogy Dan Birlew jelezte jegyzetében, "Lisa Silent Hill feltehetőleg legtragikusabb karaktere." Egyúttal talán a legnehezebben megfejthető személyiség is a játékban.

Lisa valójában egy fiatal és szelíd nővér, aki csakúgy, mint megannyi városlakó, a szekta White Claudia szere hatása alá került. A kórház alkalmazottjaként könnyűszerrel hozzájutott a narkotikumhoz a korrupt igazgató, Kaufmann által. Előnyt kovácsolva kapcsolatukból Kaufmann felhasználta őt, hogy a részben általa alkotott szörnyűségekhez asszisztáljon.

Lisa-t egyre inkább zavarni kezdi ezen feladata, egyúttal függősége súlyosbodik. A videoszalag tanulsága alapján még a számára oly' fontos szer elvesztése árán is úgy dönt, hogy kiszáll. A Silent Hill nyitó képsorai jelenítik meg, amikor Lisa ezen okból nekitámad Kaufmann-nak, mely nézeteltérés erőszakos végkimenetellel zárul, a végén Lisa Kaufmann keze által hal meg.

Sok vita folyik arról, hogy vajon Lisa, akivel Harry találkozik, egy igazi, élő személy, avagy Alessa manifesztációja, esetleg mindkettő. Harrynek hátsó szándék nélkül segít kalandjai során, bár mint tudjuk, amikor Dahlia rabul ejti Alessa-t a Flauros-szal, bedilizik. Ha Lisa Alessa bábja, aki az irányába oly sok kedvességet tanúsított nővér emlékezete hozott létre, akkor nem áll össze a kép, hogy elveszti Lisa feletti ellenőrzését az előbb utalt pillanatban.

Akárhogy is, a végén kiderül, hogy Lisa gyakorlatilag nem élő ember, amikor Harry-vel találkozik, s hogy nem különbözik a többi, városban ólálkodó szörnytől. Furcsa, hogy ezen szörnyek valódi természete a sorozatban eddig nem képezte elemzés tárgyát. Vajon csak manifesztumok, esetleg megszállt és átváltozott igazi emberek? Hogy megtudjuk, mi is Lisa valójában, ezt is tudni kéne.

Végső soron mikor önnön jogán, avagy Alessa parancsára cselekszik, jól megérdemelt bosszút áll Kaufmann-on (good ending-ek esetén) magával rántva őt oda, amit mi csak a Pokol mélységeiként tudunk elképzelni.

 

 

 

Alessa Gillespie

Alessa Gillespie végső soron a szekta-összeesküvés áldozata, egyben a sötét Isten (feltételezhetően Samael) hordozója. Elképesztő módon fogant és szörnyű, szomorúsággal és kínokkal teli gyermekkora a szekta szolgálatában állt, teste eredendően hordozta a démon manifesztumát.

Nem szükségképpen rossz ember, annak ellenére, hogy a gonosznak otthont adott. Nowhere-i helye alapján szeret rajzolni, melyre kihat életstílusa a benne lakozó gonosszal együtt, rajzai azon teremtényeket ábrázolják, melyekkel Harry is összefut. (Silent Hill megalkotásával az általa elgondolt szörnyek is manifesztálódnak.) Már az iskolában is pikkeltek rá mássága miatt, ahogy ez a Nowhere osztályteremben az asztali firkákból is kiderül. Meglehetősen kellemetlen személyiség képét láttatta magáról.

Amikor a szekta rájött, hogy Alessa a gonosz léleknek csak a felét bírja, eképpen céljaik megvalósítására alkalmatlan, megalkották Cheryl-t, hogy a hiányosságokat kipótolja, mely Nowhere-ben a lépcsős aknás jelenetnél válik nyilvánvalóvá (Alessa (1) és Dahlia). Hozzávetőleg ekkor csúcsosodik ki a brutalitás - a "tűz, mely a fél várost beborította" -, mely kómába taszította, ahonnan Lisa vigyáz rá.

Lehetséges, hogy ezt a haragot büntetés gyanánt szenvedi el Cheryl (1) elrablásáért a szektától, akire így lel rá Harry és felesége. A kóma pedig inkább egy hét éves rémálomként jellemezhető, mely a bent lakozó gonoszt táplálta. Ahogy Dahlia mondta, "a halálnál is kegyetlenebb végzet".

Cheryl hét évvel későbbi visszatértekor ők ketten lelkiekben egyesültek (bár a végkifejletig ez fizikailag nem történik meg), amely Alessa (2) irányítása alá helyezi a teljes gonosz lélek erejét, így téve lehetővé számára Silent Hill világának létrehozatalát, ahol a játék folyik. Mindezt Dahlia-tól való félelmében teszi, aki megérezte az egyesülést és azonnal szimatolni kezdett utána, illetve azért, mert Alessa (1)-t megkínozta.

Forrás:http://www.silenthill.hu

 

.:Frissítések:.
 
.:Silenthilles linkek:.
 
.:Nézetség:.
Indulás: 2004-04-22
 
.:Bejelentkezés:.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:I see town:.

In my resteless dreams.

I see that town.

Silent hill.

 
.:Time:.
 
zene
 
.:Partnereink:.

www.gportal.hu/gt2/

www.enactment.uw.hu

 

Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!