Silent Hill
.:SH:.
 
.:Silent Hill Film:.
 
.:Egyéb/közösség:.
 

Silent Hill


Silent Hill 2

.:Köszöntelek:.
 
.:Kedvenc:.
Hozzáadás a kedvencekhez!
 
.:Konami:.

 
-Szörnyek-

szellem (ghost)

 

Hol: iskola
Támadás: nincs
Találatok:
Kés: 0
Pisztoly: 0
Cső: 0
Puska: 0
Kalapács: 0
Vadászpuska: 0
Balta: 0

Tulajdonképpen nem is szörnyek, csak jobbra-balra lézengenek. Kis sötét átlátszó pingvinhez hasonlatosak és csipognak. Ártani nem tudsz nekik, de a rádiód jelzi közelségüket.

pokoli kutya(hellhoud)

 

Hol: város
Támadás: harap
Találatok:
Kés: 4
Pisztoly: 2
Cső: 2
Puska: 1
Kalapács: 1
Vadászpuska: 1
Balta: 2

Gyakran előforduló szörnyek, mivel nem üldöznek, nem nehéz előlük elfutni. Ha problémamentesen akarod kinyírni őket, két pisztolylövés leteríti őket. Kutyák ellen lehetséges a lőszerrel spórolni a csövet vagy a baltát használva.

szárnyas démon(winged demon)

 

Hol: város
Támadás: rugás
Találatok:
Kés: 5
Pisztoly: 3
Cső: 3
Puska: 1
Kalapács: 1
Vadászpuska: 1
Balta: 2

 

 

 

baba démon(doll demon)

 

Hol: iskola
Támadás: kés, kézi
Találatok:
Kés: 5
Pisztoly: 3
Cső: 3
Puska: 1
Kalapács: 1
Vadászpuska: 1
Balta: 2

Lassúak és alacsonyak, csoportos támadás kivételével nem jelentenek veszélyt. Már mielőtt elkapnának is könnyedén kinyírhatod őket pisztollyal, de nem árt takarékoskodni. Használd a csövet.

emberszabású (simian)

 

Hol: város
Támadás: megragad és csócsál
Találatok:
Kés: 7
Pisztoly: 5
Cső: 4
Puska: 1
Kalapács: 1
Vadászpuska: 1
Balta: 3

Ezek között lőfegyverrel célszerű rendet tenni. Gyorsak, nehezen pusztulnak és nehezen cselezhetők ki. Távolról fél tucat lövéssel udvarolj nekik. Ha közelítenek, válts gyorsan puskára. Ha már rajtad vannak, pakold el a fegyvert és illesd kalapáccsal őket, ha kellemetlenkednek.

csótány(cochcroach)

 

Hol: változó
Támadás: harap
Találatok:
Kés: -
Pisztoly: 1
Cső: 1
Puska: 1
Kalapács: 1
Vadászpuska: 1
Balta: -

Mindenfelé rájuk akadhatsz. Kár lövöldözni rájuk: fuss el vagy lapíts matricává őket pl. kalapáccsal.

zombi nővér (zombie nurse)

Hol: átváltozott kórház
Támadás: késsuhintás, megragadás
Találatok:
Kés: 9
Pisztoly: 5
Cső: 4
Puska: 2
Kalapács:
Vadászpuska: 1
Balta: 3

Lassúnak tűnnek, de hajlamosak reád rontani a kis huncutok. Általában kéz a kézben andalogva állják utad – legyen kéznél a puska. Más esetben, ha egyedül vannak, ne tétovázz kézifegyverrel köszönteni őket.

zombi doktor (zombie doctor)

    

 

 

           ugyan olyan mint a nővérke, csak szívósabb nála!!

   

 

csatorna sárkány (sewer dragon)

Hol: csatorna
Támadás: karmolás
Találatok:
Kés: 10
Pisztoly: 6
Cső: 5
Puska: 2
Kalapács: 3
Vadászpuska: 1
Balta: 4

Bosszantó kis förtelmek, nem mindig indítják ugyanis be a rádiót. Hogy ne szakadjanak egyből a nyakadba, nagy, nyílt szobák esetén kéznél tartott fegyverrel kószálj körbe, akiket Harry tűztávon belül becéloz. Ők is kéz a kézben settenkednek, válaszd tehát a puskát.

medvekarom (bearclaw)

Hol: csatorna
Támadás: karmolás
Találatok:
Kés: 6
Pisztoly: 3
Cső: 3
Puska: 1
Kalapács: 1
Vadászpuska: 1
Balta: 2

Ahhoz képest, hogy a játékban viszonylag későn tűnik fel, elég gyenge ellenfél (Kaufmann gyilkolási kísérlete alkalmával akadsz bele először az egyikbe). A mólót és a vidámparkot összekötő csatornákban lazulnak, a pisztolyon kívül másra nincs szükséged. Mivel őket sem jelzi a rádiód, kéznél tartott fegyverrel kószálj, hogy ne támadhassanak lesből.

 

szellem (spectre)

Hol: a nagy semmiben
Támadás: kés, megragadás
Találatok:
Kés: 7
Pisztoly: 3
Cső: 3
Puska: 1
Kalapács: 2
Vadászpuska: 1
Balta: 3

Úgy festenek, mint az átlátszó babadémonok. Bár rádiód jelzi őket, nehezen észlelhetőek és csak kivont fegyverrel tudod meg pontosan, hol is lapulnak. Ne pazarolj a fiúkra puskalőszert, pisztollyal késztesd őket jobb belátásra. Figyelj, mert a nagy semmi közepén általad már megtisztított terepen bukkannak fel.

Főellenségek

gyíkőrszem (lizard guardian)

Első számú főellenség: Gyíkőrszem
Hol: iskola, alsó pince
Támadás: fejelés, harapás, egészben lenyelés
Fegyver: cső / pisztoly v. puska

Úgy fest, mint egy fej nélküli nagy szalamandra. Emlékszel még, hogyan szólt a mese a könyvtárban olvasott könyvben, amelyik az asztalon volt? Ez volt benne:
"Ezt hallván az íjjal és nyíllal felfegyverzett vadász így szólt: 'Megölöm a gyíkot.' Ellenfelébe akadva aztán így hergelte azt: 'Ki ijed meg egy gyíktól?' Ezt hallván a gyík idegesen ennyit sziszegett: 'Lenyellek téged egyben!'. Ekkor aztán a hatalmas teremtmény támadásba lendült, s hatalmasra tátotta száját. S a férfi pontosan ezt akarta. Nyugodtan feszítette meg íját, s egyenesen a tátogó gyík torkát vette célba. Könnyedén suhant a nyíl s bökte át a gyík torkát, mely holtan zuhant össze."

Most már tudod, mit kell tenned. Futkoss a piramis körül, használd fedezékként azt. A következőt teheted.

Easy / normál fokozaton:
Vedd elő a pisztolyt. Fusd körbe a piramist, míg biztos távolságba nem érsz. Lőj el két-három lőszert ellenfeledre és fuss tovább. Ezt addig ismételgesd, míg a gyík el nem kezd bömbölni és nyálat köpni. Ekkor válts puskára, engedd magadhoz közel a gyíkot, és várd meg, míg eltátja a száját. Két torokgyík-lövés megteszi a munkát.

Hard fokozaton:
Vedd elő a csövet. Mivel gyorsabb vagy a gyíknál, érd be hátulról. Kb. négyszer suhinthatod meg, mielőtt megfordulna. Fordulj meg te is, és csináld ugyanezt az ellenkező irányba. Addig folytasd, míg a gyík ki nem tátja a száját nyálköpési célzattal. Vedd elő a puskát, a műsor innen ugyanaz, mint fentebb. Csomó lőszert megspórolhatsz így.

hernyó (burrower)

Második számú főellenség: hernyó
Hol: Silent Hill plaza koszos pincéje
Támadás: savköpés
Fegyver: kalapács / pisztoly

Viszonylag könnyű főellenség. Mielőtt belemerülsz vad kiirtásába, találd meg a közelben elfekvő vadászpuskát. Ezután pozícionáld magad a veled együtt lezuhant vasrácsra, ahol várd meg, míg a féreg előgyűrűzik. Végy egy éles bal-jobb kanyart, majd fordulj meg, most szemben vagy a csúszómászóval. Addig sebezhető, míg a rácson keresztülcsúszik-mászik, üssed-vágjad-lőjed, míg el nem nyeli a föld. Addig fondorkodsz így, míg rút ellenfeled össze nem kuporodik.

óriás lepke (giant moth)

Harmadik főellenség: óriás lepke
Hol: átváltozott város háztető
Támadás: savköpés, fullánk
Fegyver: puska

Nagy köröket téve fuss körbe-körbe a tetőn, míg a lepke célba vesz. Fülelj, hogy meghalld a köpése susogását. Minden köpés után annak újratöltési ideje áll rendelkezésedre, hogy egyszer meglődd a puskával. Azért csak egyszer, mert mérge töltése alatt a teremtmény megpróbál fullánkjával megcsípni. Mozogj el és cselezd ki újra a köpetet, majd ismét lőj bele. Egy kis idő után a lepke megzuhan, hősöd pedig visszatér a rendes Silent Hill-be.

a démon által megszállt Cybil (possessed Cybil)

Negyedik főellenség: a démon által megszállt Cybil
Hol: Vidámpark körhinta
Támadás: lövés, pisztolysuhintás
Fegyver: vadászpuska

A döntésed, hogy megölöd-e Cybilt, vagy sem, meghatározza a játék végét. Ha ki akarod nyírni, 'bad' végződés elnyerése lesz a jutalmad - ez esetben vedd magadhoz a vadászpuskát. Mozogj jobbra és balra, míg Cybil lövöldöz rád. Lövései között lesz időd viszonozni a tüzet. Kb. egy perc alatt kifogy Cybil lőszere, onnantól biztos távolból küldheted őt a halálba.

Ha amellett döntesz, hogy kigyógyítod a lányt és 'good' endingre hajtasz, a birtokodban kell legyen a kórház konyhájában talált műanyag üveg (Plastic Bottle), melyet megtöltöttél ugyanott az igazgatói irodában (Directors Office) talált löttyel. Ha mindez megvan, lépj Cybilhez és öntsd nyakon a kotyvalékkal, aki erre rendbe jön.

 

Alessa

 

 

 

 

 

 

Utolsó főellenség #1: Alessa
Hol: démonkamra
Támadás: ?
Fegyver: vadászpuska

Ez egy elég nagy szoba, érdemes kihasználni. Fusd félig körbe, eressz ki kb. öt lövést ellenfeledre, majd iszkolj tova. Alessa, ahhoz képest, hogy főellenség, elég könnyen kinyúlik, kb. egy tucatnyi lövés végez vele.

 

Samael

 

Utolsó főellenség #2: Samael
Hol: démonkamra
Támadás: villámok
Fegyver: vadászpuska

Ez a fentiekben írtakkal egyező szoba, de ezúttal közel kell maradnod ellenfeledhez, körülötte közepes nagyságú köröket teljesítve. Ellenfeled repülni is tud, fegyvered határozottan a vadászfegyver (Rifle) legyen. Addig lótifutizz, míg a boss három villámot ki nem szór, melyek közül egy se találjon el. Ekkor megállsz és beleeresztesz egy kiadós sorozatot. Kb. hat lövés után újratölti a villámjait, tehát fuss tova. Ezt ismételgetve figyelj arra, hogy ne találjon el, mert a villám keményen büntet.

Ellenfeled kb. 5 sorozatot (25-35 találat) követően esik holtan össze. Ha sikerül igazán közel kerülnöd hozzá tüzelés előtt (ekkor Harry majdnem teljesen vízszintesen céloz), a tapasztalat szerint nagyobb kárt teszel benne. Pisztolynál lightosabb fegyverrel nemigen kifizetődő küzdeni, de feltehetőleg kalapáccsal (Hammer) is kinyírható Samael, amennyiben elég közel vagy hozzá, és lefelé sújtasz.

a kutya és a szárnyas démon kinézete az alternatv világban:

 

forrás:http://www.silenthill.hu 

.:Frissítések:.
 
.:Silenthilles linkek:.
 
.:Nézetség:.
Indulás: 2004-04-22
 
.:Bejelentkezés:.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:I see town:.

In my resteless dreams.

I see that town.

Silent hill.

 
.:Time:.
 
zene
 
.:Partnereink:.

www.gportal.hu/gt2/

www.enactment.uw.hu

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok