Silent Hill
.:SH:.
 
.:Silent Hill Film:.
 
.:Egyéb/közösség:.
 

Silent Hill


Silent Hill 2

.:Köszöntelek:.
 
.:Kedvenc:.
Hozzáadás a kedvencekhez!
 
.:Konami:.

 
-Szörnyek-

Kúszó teremtmény (Lying Creature)

Helyszín: Silent Hill bejárása során nagyon gyakran fogunk velük találkozni.

Erősségek: Álló pozícióban nem jelentenek azonnali veszélyt, ám ha túl közel engedjük őket magunkhoz, halálos párát bocsátanak ki magukból. Amikor másznak, általában autók és teherkocsik alatt rejtőznek el, és különlegesen gyors mozgásra képesek. Ebben a helyzetben ritkábban találhatóak meg, ám ha túl közel engedjük őket magunkhoz, komoly sérülést okozhatnak.

Gyengeségek: Nehézkes előrehaladásuk és lassú támadásuk miatt minden típusú támadásra nyitottak.

Legjobb taktika: A kézi puska (Handgun) biztonságos távolságból való használatával leteríthetjük őket, vagy csapjuk le őket hátulról a palánkkal (Wooden Plank), illetve az acélcsővel (Steel Pipe). Ha a földre kerültek, James rájuk taposva végez velük.

Próbababa (Mannequin)

Helyszín: Silent Hill bejárása során nagyon gyakran fogunk velük találkozni.

Erősségek: A Próbababáknak csak egy alaptámadásuk van, amikor felső lábaikkal James felé döfnek. Ám legyünk óvatosak - gyakrabban támadnak, mint a Kúszó teremtmények (Lying Creatures). Figyelmeztetés nélkül szökkenhetnek le háztetőkről és bokrokról, így legyünk saját magunk hátvédjei.

Gyengeségek: Mivel csak kisebb távolságból veszélyesek, és nem a gyorsan mozgó ellenségek közé tartoznak, szintén sok támadásra nyitottak.

Legjobb taktika: A kézi puska (Handgun) biztonságos távolságból való használatával leteríthetjük őket, vagy üssük le őket a palánkkal (Wooden Plank), illetve az acélcsővel (Steel Pipe). Ha a földre kerültek, James rájuk taposva végez velük.

Hólyagfejű nővér (Bubble Head Nurse)

Helyszín: Brookhaven Kórház (Brookhaven Hospital), átváltozott Brookhaven Kórház és átváltozott Silent Hill.

Erősségek: A Hólyagfejű nővér inkább állva gyors, és a támadóköre nagyon széles. Gyakran kettes-hármas csoportokban járnak, amely különösen zárt helyeken lehet veszélyes.

Gyengeségek: A nővéreknek nincsenek közvetlenül gyenge pontjaik, ám hosszú ideig tart, míg megfordulnak, így ez az ideális időpont a támadásra.

Legjobb taktika: Mindig biztosítsuk a hátunkat, amikor összefutunk velük. Ha egy szobába belépve
kettőt vagy többet találunk, menjünk egy sarokba, így csupán szemből tudnak támadni. Az Acélcső (Steel Pipe) hosszabb hatókörének köszönhetően jól használható ellenük, ám a Kézi puska (Handgun) és a Sörétes puska (Shotgun) talán még jobb fegyverek, mivel biztonságos távolságból lőhetünk velük. Ha a földre kerültek, James rájuk taposva végez velük.

Csótány (Cockroach)

Helyszín: Silent Hill, Woodside lakóház (Woodside Apartments), Blue Creek lakóház és Történelmi Társaság (Blue Creek Apartments & Historical Society).

Erősségek: A parányi lábakban nem igazán van erő, de a sebességük jelenti a valódi veszélyt.

Gyengeségek: Szeretnek mindenkit megtámadni, aki a közelükbe kerül, ám olykor megállnak pár másodpercre. Ilyenkor a legjobb megtámadni őket.

Legjobb taktika: Ne pazaroljunk rájuk sok lőszert. A legjobb egyszerűen elkerülni őket, mivel olykor visszavonulnak. Ám ha szükségesnek tartjuk megküzdeni velük, néhány jól célzott lövés a Sörétes puskával (Shotgun) a leghelyesebb. Vagy egy megfelelően időzített taposással is elpusztíthatja őket James.

Mandarin (Mandarin)

Helyszín: Átváltozott Silent Hill, Labirintus (Labyrinth) és átváltozott Lakeview Hotel.

Erősségek: Rácsok alól támadnak, a kígyóéhoz hasonló nyelvvel, amely a karjaik végéről nyúlik ki.

Gyengeségek: Mivel a rácsokról lógnak le, nem tudnak sehová elrejtőzni.

Legjobb taktika: A leghelyesebb nem pazarolni az értékes lőszert, és egyszerűen elrohanni mellettük. Nagyon könnyen elkerülhetjük őket azzal, hogy nem állunk meg felettük túl hosszú ideig.

Absztrakt papa (Abstract Daddy)

Helyszín: Labirintus (Labyrinth) és Lakeview Hotel.

Erősségek: Gyorsan mozognak, és ha nem tervezzük meg jól a támadást, nagyon hamar képesek végezni velünk. Hirtelen vetik rá magukat Jamesre, és az állkapcsukkal a fejébe harapnak.

Gyengeségek: Ennek az ellenfélnek sincsenek azonnali gyenge pontjai, ám ha gyakorlottak vagyunk, könnyen végezhetünk velük.

Legjobb taktika: A legbiztosabb módszer, ha nem használunk semmilyen más fegyvert a Sörétes puskán (Shotgun) kívül. Maradjunk biztos távolságban, és legyen elég helyünk a hátráláshoz, miközben James betölti a következő tárat. Néhány lövéssel leteríthetjük őket. (Részemről csak a Nagy Kést szoktam használni ellenük, megfelelő távolságban megsuhintva... :) Mpaul)

Piros Piramisfej 1 (Red Pyramid Thing 1)

Helyszín: A Blue Creek lakóház (Blue Creek Apartments) második emeletén (2nd Floor) a lépcsőházi kulcs (Apartment Stairway Key) használata után.

Támadási mód: Két fő támadómódja van: a Nagy késsel, és kézzel. A késsel való erőtlen hadonászás nem fog túl nagy sérülést okozni, de óvakodjunk a magasból érkező csapásoktól - egyetlen csapás is halálos. Tartsuk a távolságot is - ha túl közel merészkedünk hozzá, szabad kezével elkezd fojtogatni. Ha ez történne, nyomjuk meg gyorsan az X vagy L1 / R1 gombokat a meneküléshez.

Gyengeségek: Lassúak, és viszonylag könnyű elkerülni őket.

Legjobb taktika: Az első találkozás viszonylag könnyű lehet, és remélhetőleg sebesülést sem szerzünk. Ám az első dolog, amit tudnunk kell, hogy ezt az ellenfelet nem lehet megölni. Így teljesen feltöltött pisztollyal (Handgun) lépjünk a szobába, majd olyan gyorsan lőjünk, ahogy tudunk. Segíthet, ha számoljuk a lövéseket, és tíz tár kilövése után a felszerelés (Inventory) képernyőjét használva töltünk újra - így nem maradunk védtelenek a betárazás ideje alatt.

Négy vagy öt tár kilövése, megállás, betárazás a felszerelés képernyő használatával, rohanás a következő sarokba és újra tüzelés, megismételve ezt a mintát.

Akár hiszitek, akár nem, nem számít, hogy a lövések eltalálják-e az ellenfelet vagy nem - amíg 10-50 lövést le nem adsz (ez a játék választott nehézségi szintjétől függ), meghatározott idő elteltével el fog tűnni. Ám egy utolsó figyelmeztetés: amikor meghalljuk a szirénát, ne lőjünk tovább, és NE kövessük ellenfelünket! Ilyenkor visszavonul, és ha továbbra is lőjük, vagy utána megyünk, azt fogja hinni, hogy kész vagyunk az újabb csatára, és ismét támadásba lendül.

Hússzáj (Flesh Lips)

Helyszín: Brookhaven Kórház (Brookhaven Hospital), első emelet (1st Floor), vizsgáló (Examination Room).

Támadási mód: Ezek a csapatosan támadó szörnyek meghatározott útvonalat követnek a mennyezeten, hogy megragadhassák és megfojtsák James-t.

Gyengeségek: Az ő lassú mozgásukból szintén előnyt kovácsolhatunk.

Legjobb taktika: Ehhez ajánlott a sörétes puska (Shotgun) használata. Tartsuk a távolságot, rohanjunk a szoba egyik sarkába, forduljunk meg, és lőjünk bele két vagy három tárat a legközelebb levő ellenségbe, mielőtt megfordulva a másik sarokba rohannánk. Ezúttal is ajánlott számolni, hány tárat lőttünk ki, így elkerülhető, hogy a betárazás során James-et leterítse egy szörnyeteg.

Amikor minden ellenséget elpusztítottunk, ne lepődjünk meg, ha egy harmadik esik le a mennyezetről. Pusztítsuk el ugyanígy.

Ha egy szörny elkap, nyomjuk meg az X, R1 / L1 gombokat a lehető leggyorsabban, hogy eleresszen. Minél tovább szorongatja az ellenfél James-t, bátor hősünk annál több életerőt veszít.

Piramisfej 2 (Red Pyramid Thing 2)

Helyszín: Brookhaven Kórház alagsora (Brookhaven Hospital Basement)

Támadási mód: A lándzsáját használó Piramisfej meg akar ölni minket és hölgykísérőnket. Szerencsétlenségünkre, ha
Maria meghal, James is meghal - és csupán öt szúrás elég Maria halálához.

Gyengeségek: Nincsenek, bár folyamatosan lőve lassíthatjuk a mozgását.

Legjobb taktika: Ez a felszerelésünktől és a játék beállított nehézségétől függ:

BEGINNER / EASY / NORMAL: Ha ezeken a szinteken játszunk, nincs különbség. Csak rohanj, rohanj és rohanj. Látni fogjuk, hogy James nekiütközik a falaknak, és lelassul. Ám ez nem akadályozhat meg abban, hogy időben eljussunk a liftajtóig. Ha elsőre nem sikerül, próbáljuk megjegyezni a helyiség alaprajzát, így gyorsan le tudunk kanyarodni a sarkokon ahelyett, hogy a falakba ütköznénk.

HARD: Nos, ez már trükkösebb. Talán érdemes megjegyezni a helység alaprajzát annak érdekében, hogy lassulás nélkül végig tudjunk rohanni a sarkokon. Ám ha elég egészségügyi tárgyunk és lőszerünk van, megpróbálhatjuk kivédeni a Maria-ra záporozó csapásokat úgy, hogy közé és a Piramisfej közé kerülünk, miközben a kijárat felé haladunk. Bár a Piramisfejet nem tudjuk elpusztítani, folyamatosan lőve rá lelassíthatjuk.

Eddie DombrowskiPiros

Helyszín #1: Akkor találkozunk Eddie-vel, miután leugrottunk a Börtön Katakombák (Prison Catacombs) sírkertjébe.

Támadási mód: Eddie már elvesztette józan eszét, és nála van egy Magnum fegyver - ez nem a legjobb kombináció. Használjunk bármilyen lőfegyvert, és ő rögtön visszalő - ezeket a golyókat nem könnyű elkerülni ilyen szűk helyen.

Gyengeségek: Ha közel megyünk Eddie-hez, úgy tűnik, szívesebben használja az öklét, mint az elefántölőt. Ebben a különleges esetben James enyhébb sérüléseket szenved.

Legjobb taktika: Vegyük kézbe az Acélcsövet (Steel Pipe), mielőtt belépünk a terembe. Amikor a jelenet véget ér, nyomjuk meg, és tartsuk benyomva az R2-őt és az X-et egyidejűleg. Ahelyett, hogy ránk lőne, Eddie előreszalad, hogy behúzzon egyet - amekkora balfácán, egyenesen belerohan a Csőből származó csapásunkba. 6-12 csapás után Eddie visszavonul - remélhetőleg James bárminemű sérülése, vagy lőszervesztesége nélkül.

 

Helyszín #2: Amint belépünk a fenti szobába, rögtön szembekerülünk Eddie-vel a második körben.

Támadási mód: Ugyanaz a fegyver...

Gyengeségek: Eddie nem túl gyors, így az R1 / L1 gombokkal oldalra tudunk lépni, és bejutni a lógó állatok képezte fedezékbe.

Legjobb taktika: A leghelyesebb talán a Vadászpuskát (Rifle) használni, néhány lövéssel leteríthetjük. Jussunk fedezékbe, és ne felejtsünk három töltény után úgy betárazni, hogy azalatt ne találjon el golyó. Talán hasznos tudnivaló, hogy néhány esetben a kameraszög változtatása (L2) révén rajta tarthatjuk a szemünket Eddie-n, főleg, amikor elbújtunk a testek mögé.

Piros Piramisfej 3 (Red Pyramid Thing 3)

Helyszín: Elváltozott Lakeview Hotel (Alternate Lakeview Hotel), előcsarnok (Lobby)

Támadási mód: Jajj, visszatért - és ezúttal hozta a haverját is. Nem mintha egyikük nem lenne elég, ezúttal ketten követik James-t. Lándzsával a kézben járkálnak a teremben, és megpróbálják Hősünket beszorítani egy sarokba.

Gyengeségek: Mindkettő lassú, kiszámítható, és - feltéve, ha óvatosak vagyunk - nem túl nehéz elkerülni őket.

Legjobb taktika: Ezúttal a Vadászpuskát (Rifle) vagy a Nagy kést (Great Knife) vegyük kézbe - ezek azok a fegyverek, amelyekre a PF-ek a legérzékenyebbek, ám továbbra se feledjük, hogy ezeket a szörnyezeteket nem tudjuk megölni. Szintén hasznos tudni, hogy nem szükséges azonos erejű támadásokat intéznünk ellenük - mivel úgy tűnik, közös életenergiával rendelkeznek, nem számít, melyiküket és milyen gyakran támadjuk.

Amennyiben folyamatosan mozgunk egy irányban, láthatjuk, hogy különválnak és megpróbálnak bekeríteni minket. Így gyakran változtassunk irányt, nehogy elkapjanak. Ne feledjük azt sem, hogy a fegyvert a felszerelés képernyőjén tárazzuk be, egyébként a PF-ek kilyuggatják James Sunderlandet.

Összefoglalva a kipróbált módszert, mozogjunk körbe a teremben, lőjünk ki néhány golyót, majd fussunk egy másik sarokba, és ismételjük meg ugyanezt. Olykor a PF-ek megfordulnak és elmennek, így a csata véget ér.


Maria/Mary Démona (Maria/Mary Demon)

Helyszín: Ismeretlen.

Támadási mód: Mary/Maria nem könnyű falat. Különböző módszereket alkalmazva mindent meg fog tenni, amit csak tud, hogy keresztül döfje és/vagy megfojtsa James-t, halálos csápjainak segítségével.

Gyengeségek: Sok hely van a teremben, ezért könnyű elkerülni a közvetlen támadásait.

Legjobb taktika: Habár a Démon helyenként érzékeny olyan rövid hatótávú fegyverekre, mint az Acélcső (Steel Pipe) és a Nagy kés (Great Knife) (csupán pár ütés után összeroskad), a legjobb tartani a távolságot, mivel az átdöfésre és megfojtásra irányuló támadásait nehéz elkerülni. Lőjünk egyszer vagy kétszer a Vadászpuskával (Rifle), majd fussunk el a közelgő ketrec elől a szomszédos sarokba. Habár a molylepkék zavaróak, nem okoznak túl komoly sérülést, és természetesen kevésbé ártalmasak, mint a ketrecből kiálló csápok (ugyanakkor ha nálunk van a Hyper Spray, az egész rajt el tudjuk pusztítani).

Ezt a módszert használva - a beállított nehézségi szinttől függően - 3-40 vadászpuska-lövéssel elpusztíthatjuk a Démont. Amint a ketrec leesik a földre, ne féljünk megközelíteni, és öljük meg egy óvatosan elhelyezett lövéssel.

forrás: www.silenthill.hu

 

 

 

.:Frissítések:.
 
.:Silenthilles linkek:.
 
.:Nézetség:.
Indulás: 2004-04-22
 
.:Bejelentkezés:.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:I see town:.

In my resteless dreams.

I see that town.

Silent hill.

 
.:Time:.
 
zene
 
.:Partnereink:.

www.gportal.hu/gt2/

www.enactment.uw.hu

 

Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!