Silent Hill
.:SH:.
 
.:Silent Hill Film:.
 
.:Egyéb/közösség:.
 

Silent Hill


Silent Hill 2

.:Köszöntelek:.
 
.:Kedvenc:.
Hozzáadás a kedvencekhez!
 
.:Konami:.

 
-Szereplők-

thx J...

(Spoilerek! Csak akkor olvasd el, ha már legalább egyszer végigvitted a játékot !!!)

Henry Townshend

Henry egy hétköznapi ember, aki csak éli az életét. Ám eljött számára az idő, amikor saját otthont kell találnia. És megtalálta. Ugyanis Dél-Ashfield városában megtalálja magának azt az apartman házat, aminek az egyik szobájába sikerül beköltöznie. Nevezetesen a 302-es szobába. Henry boldogan éldegél az otthonában. Ám egyszer csak fura rémálmok kezdik el gyötörni, és a sokadik rémálom után Henry valóságképe egy valóságos rémálommá válik. Ugyanis egyszer csak egy álom után, amikor Henry ki akar menni az apartman szobájából, észreveszi, hogy valaki belülről leláncolta azt az ajtót, amin kimehetne a lakásból. Azon kívül pedig valaki elvágta a telefonzsinórt is, így hát nem tud másokkal kommunikálni, hogy segítséget hívhasson.
Az ablakok beragadtak, és sehogy sem lehet betörni sem. Viszont az embereknek odakint úgy tűnik, hogy a 302-es szobával minden rendben van, pedig nem egyszer néznek ki az apartman lakói a szobájuk ablakán át a 302-es szobába. De ők semmi különöset nem látnak. A 302-es szobából kifelé vezető ajtót betörni sem lehet, és Henry-nek esélye sincs a menekülésre. Hiába kiabál és ordít segítségért, valamiért nem hallja meg senki sem. Olyan, mintha hangszigetelt lenne az egész szobája... Napokig van bezárva az apartman szobájába, ám egyszer csak az egyik napon egy hatalmas robajt hall a fürdőszobájából...
A fürdőszobában ugyanis beomlott a fal egy része, ami feltárt Henry előtt egy alagútszerű utat. Henry pedig gondolván, hogy más kiút innen nincs, és nem maradhat az otthonában örökké, így hát arra kényszerül, hogy bemásszon abba a különös módon keletkezett lyukba...

Kapcsolatai Silent Hillel:

Szeretett Silent Hill-ben kirándulás-szerű túrákra indulni, és sok fényképet készít az ott található helyekről, mert nagyon tetszik neki a városka.

 

Eileen Galvin

Eileen Henry egyik szomszédja, Henry szobája mellett él, a 301-es szobában. Ő is eléggé fiatal. Sokat nem tudni róla, csak annyit, hogy éppen egy bulira készülődik indulni a barátaihoz. Azonban ahhoz még várnia kell. Úgyhogy ücsörög az apartman szobájában és várja, hogy történjen valami. Közben takarítgat. Eileen egy nagyon jószívű fiatalasszony, amit több tett is bizonyít. Azon kívül valamikor régen, amikor még csak gyermek volt, látott egy magányos kisfiút az apartman házban bóklászni, akivel néhány gyerek éppen gyúnyolódott, miután a fiú valami olyasmit mondott a többi gyereknek, hogy az anyját keresi, és hogy neki nincsenek szülei. Erre Eileen nagyon megsajnálta a fiút, és nekiadta az egyik babáját. Henry-t nem nagyon ismeri, de persze látásból azért felismeri. Egyszer Eileen-nak feltűnik az, hogy Henry-t már jó ideje nem látta kijönni a szobájából, és fél attól, hogy valami baja esett a fickónak. Azonban amikor kopog Henry-nek, ő sosem nyit ajtót, de nem csak neki. Azt gyanítja, hogy valami baj van odabent, azonban a 302-es szoba ajtaja nem akar sehogy sem kinyílni. Megkéri még a házmestert is, Frank Sunderlandet, hogy próbálja meg kinyitni Henry szobájának ajtaját, azonban ő sem tudja, hiába van kulcsa hozzá. Kérdezgeti a szomszédait, hogy nem tudnak-e valamit Henry-ről. Megkéri az egyik apartman lakót, Richard Braintree-t, hogy nézzen utána Henry-nek. Azonban Richard még sosem látta Henry-t. Richard elmondja Eileen-nak, hogy amikor ő az ablakán figyeli a 302-es szobát, akkor odabent mindig minden jónak tűnik, és bajnak nyoma sincs. De Frank is mond valamit: "Az, hogy valaki megőrül, és bezárja magát egy szobába... az ebben az apartman házban már nem az első eset." Mert ugyanis egy Joseph nevű újságíró - aki Henry előtt lakott a 302-esben - egyszer pont ezt tette. Állítólag Joseph megőrült, és nem akarta az ajtaját kinyitni senkinek sem. Később sikerült bejutniuk a 302-es szobába, ám akkor már Josephet sehol sem találták. Ettől Eileen még jobban aggódni kezd.
Később, amikor Eileen indulni készül a barátai bulijára, akkor valami egészen különös dolgot kell megtapasztalnia... az ő valóságnézete is egy rémálommá vált, akárcsak Henry-é. A szobáját akkor már nem meri elhagyni, és bent marad egy darabig, hátha történni fog valami...

Nincsenek ismert kapcsolatai Silent Hillel.

 

Frank Sunderland

Frank egy erősen idősödő ember, aki már sok fájdalmas dolgot átélt az életében. Ám a legfájdalmasabb mégiscsak az volt, amikor a fia, James (A Silent Hill 2 főszereplője) egyszer csak eltűnt, miután Silent Hillbe ment. Azonban a fiának a felesége is eltűnik, amit nagyon furcsál, és nem ért meg a mai napig, hogy hogy történhetett. Egyszer az is megtörtént már, hogy megmentett egy újszülött csecsemőt. Valamikor a 302-es szobában volt egy házaspár, akik gyereket nemzettek, ám a valamiért nem akarták megtartani, és amint a gyerek megszületett, azonnal le is léptek, és otthagyták a 302-es szobában az újszülöttet. Ám Frank még időben kapcsolt, és hívta a mentőket, hogy vigyék be a gyereket a helyi, Szent Jerome kórházba. Ám a csecsemő szüleit Frank sosem látta többet, mert nagyon gyorsan elsiettek. Frank úgy tudta, hogy a csecsemő túlélte.
Jóval később azonban azt is meg kell tapasztalnia Franknek, hogy a 302-es szoba új tulajdonosa, Joseph Schreiber nem akar ajtót nyitni senkinek sem valamiért.
Sosem válaszol senkinek, és sosem hallják Joseph hangját. A 302-es szoba ajtaja pedig beragadt, és nem akar kinyílni.
Frank fura hangokat hall a 302-es szobából, amik számára újabb rejtélyeket jelentenek...de sosem derül fény, hogy mik is voltak ezek.
Ő úgy gondolta, hogy Joseph megőrült. Amikor azonban sikerült kinyitnia a 302-es szoba ajtaját, akkor már Joseph sehol sincs.
Szintén később, beköltözik egy Henry Townshend nevü fiatalember a 302-es szobába. Odabent éldegél jó darabig, azonban ő is olyanná vált, mint Joseph, aki nem nyitott ajtót soha senkinek. Frank gyanít valamit, és szerinte a szobával van valami baj, és nem az emberekkel, akik abba a szobába beköltöznek. Sok fura hangot halott odabentről megint, amiket akkor hallott utoljára, amikor Joseph lakott ott. Amikor Frank Eileen kérésére megpróbálja kinyitni a 302-es szoba ajtaját, akkor hiába próbálja, nem működik a kulcs, amivel az ajtót ki lehetne nyitni... és jól tudja, hogy valami akkor odabent megint nem stimmel, mert Joseph-el is ez volt a helyzet annak idején. Frank valamikor, még Henry és Joseph beköltözése előtt, fura álmokat tapasztalt meg, nevezetesen azt, hogy egy vállig érő, szőke hajú, 28-30 körüli férfi folyamatosan el van keseredve valamiért, és az anyját keresi, akit azonban nem tud megtalálni sehogy sem, akárhogy is próbálja. Azon is elgondolkodik, hogy az álmában az a kabátos illető nem-e az a csecsemő volt, akit valamikor megmentett, de nem nagyon érdekelte a dolog, mert csak egy álom volt az egész. Később fura deja-vu éri Franket, ugyanis meglátja azt a kék kabátos, vállig érő szőke hajú férfit, akit az álmában is látott. A férfi besétált a 302-es szobába, és valami nagyon méretes dolgot cipelt a kezében. A férfi soha sem jött ki a szobából. Frank fura hangokat hallott akkor, és nem csak ő, hanem a szomszédok is. Richard Braintree is látta azt, hogy a kék kabátos férfi besétál a 302-es szobába. De sehol sem találták odabent a férfit, és fel is hagytak a kutatással. Egyébként pedig Frank valamikor látott egy fiatal kis suhancot is, aki az apartman ház körül sétálgatott. És volt, amikor be is jött az apartman házba. Ám a lakosok sosem szerették azt a gyereket odabent látni, mindig rosszul bántak vele. De Franknek eszébe jutott az, hogy mi van akkor, ha az a kisfiú az a csecsemő, akit ő valamikor megmentett?
Annak idején a csecsemő köldökzsinórját megtartotta, gondolván, hogy egyszer még összeszalad a felnőtté vált egykori csecsemővel, és akkor odaadja majd neki emlékként. A szobájában őrzi a köldökzsinórt.

Kapcsolatai Silent Hillel:

A fia és a sógornője eltűnt Silent Hillben, és a mai napig nem tudja, hogy vajon hogyan történt.

 

Richard Braintree

Richard az apartmant a szó szoros értelmében rettegésben tartja. Mindenki fél tőle, mert egy rendkívül veszélyes, és gonosz ember. Azonkívül pedig utálja a gyerekeket, imád ordítozni velük, és elzavarni őket ide-oda. A legnagyobb balszerencséjére a szomszédai egyikének jó sok gyereke van, ami még inkább irritálja Richardot. Egyszer az egyik apartman lakossal, Mike-al heves összetűzésbe kerül. Azonban Mike az, aki rendkívül pórul jár, ugyanis Richard "megnyúzza" Mike-ot, amit egy lakos fel is vesz. Ez a megnyúzás abból állt, hogy Mike-ot behurcolta Richard egy szobába, jól agyonverte, és letépte Mike igencsak összevérezett ruháit. Ám akkor meglátott valakit, akit nagyon gyűlölt. Nevetesen egy kisfiút, aki szeretett valamiért az apartman házban sétálgatni. Richardnak az volt az egyik nagy hobbija, hogy leordítsa ezt a fiút, mert már többször is látta errefelé. Most se történt másként, megfenyegette a fiút, hogy jobb lesz, ha azonnal eltűnik az ő szeme elől, mielőtt még jobban méregbe gurulna. Azonkívül azért sem mernek Richard-al az emberek újat húzni, mert ez a veszélyes ember magánál hord egy revolvert is, ami még inkább veszélyesebbé teszi, de szerencsére ezt sosem használta. Később ő is megtapasztalja azt, amit néhány másik apartman lakó, nevezetesen azt, hogy valami nagyon nem stimmel odabent. Ugyanis Richard valahogyan egy álom után az utcákon találja magát, ami közel sem olyan barátságos, mint amilyen lenni szokott, és elég sötét van. Aztán összeakad néhány fura lénnyel, olyan lényekkel, amiket még soha az életben nem látott. Csak későn kapcsolt, mert mire észhez tért volna, addigra megtámadták, és lezuhant egy épület tetejéről. Szerencsére nem zuhant akkorát, hogy belehalt volna, vagy eltört volna valamije. Amikor sikeresen "landol", akkor találkozik Henry-vel, akit majdnem lepuffant, de időben odafigyel, és elnézést kér tőle, mondván, hogy ő egy ember. Aztán pedig Henry elmondja Richardnak, hogy ő az új szomszédok egyike, és hogy valamitől idekerült a szobájából. Ekkor Richard elmondja Henry-nek azt, hogy már érti, hogy mi a baj. Nevezetesen az, hogy valami nem stimmel az egész apartman házzal. Elmondja Henry-nek azt, hogy ezek szerint Joseph, a Henry előtt ott lakó újságíró sem őrülhetett meg, hanem ugyanezt tapasztalta meg, mint most ők. Richard aztán mondja, hogy ő visszamegy valahogyan az apartmanba, és Henry-nek is ezt ajánlja. Henry még utoljára figyelmezteti egy kisfiúval kapcsolatban, hogy legyen vele óvatos, mert valami nem stimmel vele. Később azonban amikor Richard belefut ebbe a fiúba, akkor a szokásához hűen beszél hozzá. Richard azt mondja a fiúnak, hogy valamilyen különös véletlen folytán nagyon hasonlít arra a kis senkiházira, aki az apartmanba szokott valamiért bemenni, és odabent kutakodni. Richard ekkor gyanút fog, hogy hátha van ebben a fiúban valami, és hátha ő okozza az egészet. Furcsálja, hogy mindenütt szörnyeteg, és a kisfiú pedig nyugodtan sétálgat sebek nélkül, mintha semmi sem történt volna. Ekkor fegyvert fog a fiúra (a revolverét), és megkérdezi tőle, hogy mit tud arról, ami itt történik. Ám a kissrác villámgyorsan elszalad, Richard pedig - gondolván, hogy ez a fiú valahogyan ki tudja hozni, vagy tud valamit, hogy mi történik itt - utána szalad. Richard előbb-utóbb visszajut a saját apartman szobájába, ám a szobában egy fura villamosszéket talált a kényelmes fotelja helyett. Ebben a villamosszékben fog meghalni. Amikor Henry-nek sikerül eltalálnia Richard szobájáig, akkor már a fickó alig bírja az elektromos sokkot, de az utolsó szavai: Ez a fiú nem egy gyerek, hanem a "számos" ember. Ezek után pedig meghal.

Nincsenek kapcsolatai Silent Hillel.

 

Cynthia Valesquez

Egy fiatal nő. Eléggé rámenős a férfiakkal. Egyszer találkozott egy fickóval, akire felfigyelt, hogy már követte egy ideje. Cynthia éppen a barátaihoz sietett, de a különös, kék kabátos fickó a nevén szólította őt, amit ő erősen furcsált, mert nem ismerte, és nem tudta, hogy honnan tudja a nevét. Cynthia kissé megijedt tőle, mert véres volt a fickó kabátja, és az arca is csupa vér volt (amiért Cynthia barátai csúnyán beszólnak a kék kabátos fickónak). Cynthia aztán mégiscsak beszél egy kicsit a fickóval, és aranyosnak tartja, csak zavarja az, hogy véres a kabátja és az arca. A kabátos fickót megkérdezi, hogy honnan tudja a nevét, és akkor elmondja neki, hogy már fiatalkorától figyeli őt. Cynthia ezen nagyon csodálkozik, és megmondja neki, hogy majd esetleg később beszélgethetnének, mert most bulizni megy. Egy napon, amikor Ashfield metrómegállójához igyekszik valamiért, akkor minden olyanná válik számára, mintha álom lenne. Egy rémálom. De nem az... vagy mégis? Nem tud elmenekülni, mert mindenféle kacat elzárta a kijáratokat előle, valamilyen különös véletlen folytán. Sok fura, nem ideillő lényt pillant meg, és eléggé pánikba esik. Egyszer csak, ahogy ácsorog, észreveszi Henry-t. Cynthia boldog, hogy találkozott végre valakivel. Amikor Henry megkérdezi Cynthiát, hogy mi a neve, akkor nagyon elcsodálkozik, hogy Henry ott van az ő álmában, és nem tudja a nevét. Henry szerint nem egy álomban vannak, de Cynthia viszont válaszol, hogy ha ez az egész nem egy álom, akkor mi más lenne? Megkéri Henry-t arra, hogy vigye őt ki innen, egy jobb helyre, és akkor teljesít neki egy "különleges kérést"... Mondván, hogy mivel ez csak egy álom, így hát szórakozhatna egy kicsit... Ám egyszer, amikor a folyosókon sétálgatnak, Cynthiának hányingere lesz, és gyorsan beszalad egy női WC-be. Henry várakozik, de Cynthia csak nem jön ki... helyette a férfi WC-ből kirepül egy kutyaszerű szörnyeteg, és 2 másik ugyanolyan kutyára emlékeztető szörnyeteg követi... Amikor Henry besiet a női WC-be, akkor Cynthiát sehol sem látja, csak egy nagy lyukat, ami visszavezeti őt a lakásába... A lakásban pedig Henry azt hiszi, hogy megint csak álmodott, ám megcsörren a telefonja, amiben Cynthia arra kéri meg, hogy jöjjön vissza és mentse meg, és hogy van neki metrójegye, és ha Henry-nek szüksége van rá, akkor ad neki. Később Cynthia bezárva találja magát egy metróban, és segítségért kiált, mondván, hogy valaki itt van, és hogy siessen Henry. Henry ki is hozza, azonban néhány kísértet szerű alaktól való menekülés közben Cynthia eltűnik. Amikor Henry megpróbálja keresni, akkor megszólal egy bemondó, aki nem más, mint Cynthia, és közli Henry-vel, hogy megtalálta a kijáratot, és hogy jöjjön fel Henry gyorsan a mozgólépcsőkön, mert ő ott van. Később felkiált Cynthia, hogy: "Itt van!" Ám ezzel nem Henry-re gondol, hanem valaki egészen másra... ezután már csak egy hatalmas sikítást lehet hallani, és a kapcsolat megszakad. Többet Henry nem hallja Cynthia hangját. Amikor Henry feljut a mozgólépcsőkön, akkor észreveszi Cynthia eldobott dolgait. Henry gyorsan bemegy egy ajtón, látja, hogy fel van kenődve valakinek a vére. Látja, hogy ez bizony Cynthia, és hogy valaki nagyon durván elbánt vele. Henry azonnal odamegy a haldokló Cynthiához, aki bocsánatot kér tőle, és elmondja, hogy ha tudta volna, hogy mi ez az egész, akkor sosem ajánlott volna fel Henry-nek egy "különleges kérést". Aztán Cynthia Henry karjaiban végül nyugovóra tér, és Henry lecsukja Cynthia nyitva maradt szemeit... Valaki számokat vésett Cynthia testére.

 

Jasper Gein

Jasper nem más, mint egy erősen horror-mániás alak, aki valamikor régen, a Silent Hill-i régi főiskolai osztálytársaival elhatározta azt, hogy ellátogatnak Silent Hill környékére, mert úgy hallották, hogy ott fura dolgok történnek, és hogy egy szekta kapcsolatba lépett az ördöggel. Egy baráti triót alkottak. Egyszer azonban megismertek egy Walter nevü tanulót, aki csatlakozott hozzájuk. Ez nekik hasznos volt, és bevették Waltert a csapatba. Egyszer Jasper egy kis időre otthagyta a barátait, mert volt valami dolga, ám amikor visszajött, akkor észrevette, hogy ameddig ő távol volt, addig Walter megölte a barátait. Jaspernek még időben sikerül elmenekülnie Walter elől. Jasper később azonban visszatér Silent Hill erdeibe, hogy megkeressen egy bizonyos "Anya követ", amit Silent Hill-ben levő szekta használt fel állítólag arra, hogy kapcsolatba lépjenek a halott őseikkel. Jasper megérkezik a kocsijával az erdőbe, ám ugyanazzal a dologgal kell szembenéznie, mint néhány másik szerencsétlennek: nevezetesen egy erősen eltorzult valóságképpel. Észreveszi, hogy valami nem teljesen stimmel az erdőben. Jó sok gyertyát meggyújtott már az "Anya kő" mellett, és így eléggé jó volt számára a világítás, és biztonságban érezte ott magát. Henry ott találja Jaspert, aki éppen ücsörög. Jasper elmeséli az anyakővel kapcsolatos tapasztalatait, és azt is, hogy egy másik fura fickó is keresi ezt a követ. De Jasper azt mondja, hogy itt bizony ő az, aki ezt hamarabb megtalálta. Később Jasper, amikor az erdőben sétálgat, akkor beleszalad egy kisfiúba, és ismét Henry-be. Ekkor Jasper rendkívül megdöbben, és valaminek rendkívül örülni kezd, mert ő úgy tartja, hogy most valami hatalmas dolog fog történni. Jasper olyanná válik, mint egy pszihopata, amikor meglátja a kisfiút. Ő a "3. megújulás"-nak nevezi a fiút, és hangosan kezd el beszélni, azt mondogatja, hogy valami történni fog, és ezt megmondta neki az a különös fickó is. A kisfiú azonban megijed Jaspertől, és gyorsan elszalad Henry háta mögött. Később az árvaháznál lehet újra látni Jaspert, aki nagyon megszomjazott. Henry-nek egy komoly kis üzletet ajánl fel: hogyha hoz neki valamit inni, akkor ad egy értékes dolgot, amit a különös fickó adott neki. Azután pedig később bent az árvaházban lehet még látni, amikor Henry-vel bemegy, és azon töri a fejét, hogy vajon mi történhetett idebent... Ameddig a feltúrt árvaházban Henry egy fura szektás-bibla szerü könyvet olvasgat, addig valami különös dolog történik. Hatalmas ordítást lehet hallani az egyik szembelevő ajtó mögül, ahová Jasper bement. Odabent pedig Henry megpillantja azt, hogy Jasper lángra kapott valamitől... Jasper utolsó szavai: "Végre találkoztam vele! Azzal, akiről a kíváncsi fickó beszélt! Az Ördöggel!!!" Aztán Jasper meghal... Valaki számokat vésett a hasába.

Kapcsolatai Silent Hillel:

Megismerkedett egy Silent Hillben nevelkedett Walter Sullivan nevü emberrel, akivel barátkozni kezdett. Azonkívül szeret Silent Hillben járni, és szerinte ott él az ördög. Ki szokott járni Silent Hill erdeibe, egy bizonyos "anya kőhöz".

 

Andrew DeSalvo

Egy "vízibörtön" egyik alkalmazottja. Azonkívül pedig a Silent Hill-ben található szekta is megbízta azzal, hogy figyeljen oda az árvaházban levő gyerekekre, és hogyha valamelyikük vét a szekta szabályai ellen, azzal csúnyán bánjon el. Andrew egy szadista kövér fickó, aki élvezi, hogy bánthatja a gyerekeket. Az a mániája, hogy fekete ólmot nyelet le a gyerekekkel. Sokkal gonoszabb, mint Richard Braintree az apartmanból. A szekta időnként elküldi a gyerekek egy részét a vízibörtönbe, akik nem teljesítették a szekta által kiadott parancsolatokat. A vízibörtönben történő dolgokra még eddig senkinek sem sikerült fényt derítenie. Ez egyben annak is köszönhető, hogy a börtönbe csak fiatalkorúak kerülnek, a nagyrészük pedig árva (leginkább a Silent Hill-i árvaházból), és az árváknak nincsenek szülei, akik utánanéznének a gyereküknek... Az összes börtönőr szadista volt. Egyszer Andrew üldözőbe vesz két kisfiút. Az egyiket kegyetlen módon megöli, ám a másik sikeresen elmenekül. Andrew később megtudja azt, hogy kicsoda ez a fiú, aki elmenekült előle. A fiú neve Walter Sullivan, és egy árva, a szekta árvaházából. Később látta, hogy a fiút nagyon megfogta egy bizonyos "21 szakramentum" nevü szektabiblia, ami abból áll, hogy egy bizonyos Szent Anyát lehet vele előhívni úgy, hogy megöl valaki rituálisan 21 embert. Andrew attól a naptól kezdve nagyon félni kezdett attól, hogy mi lesz akkor, ha Walter felnő, mert tudta, hogy könnyen lehet az, hogy Walter kiszemelte őt az egyik szakramentumának. Sok-sok évvel később a vízibörtön egyszercsak teljesen megváltozik, és mindenhol csecsemőfejű szörnyetegeket lát, akik őt akarják megölni. Később meglátja a felnőtté vált Waltert, és azonnal menekülni kezd. Ám amikor elbújik az egyik börtöncellába, Walter kihasználja, és bezárja oda. Később Henry, aki idejut valahogy, kinyitja a börtöncella ajtaját, és össze is szalad Andrew-el. Andrew éppen térden áll, és egy kisfiúhoz beszél, eléggé halkan, és nagyon fél. Amikor a kissrác meglátja Henry-t, elszalad. Henry megkérdezi Andrew-et azzal kapcsolatban, hogy ki volt ez a kisfiú. Ez a kisfiú pedig Andrew szerint Walter volt. Később azonban Henry holtan találja Andrew-t, abban a szobában, ahol másvilágra küldik a szerencsétlen árva gyerekeket. Az is lehet, hogy vízbe fulladt. A hátába pedig számokat írt valaki.

Kapcsolatai Silent Hillel:

A Silent Hillben található szektának is dolgozik, akik árvákat bíznak rá.

 

Walter Sullivan

A Silent Hill 4 negatív főszereplője, a játék az ő történetét igyekszik bemutatni. Walter Dél-Ashfield apartmanjában született, a 302-es szobában, ám az apja arra kényszerítette az anyját, hogy haladéktalanul távozzanak, és hogy hagyják itt az újszülött Waltert. (akinek ekkor még nem volt neve se) Az apja nagyon bosszankodott, és sok sértő dolgot mondott mind az anya, mind a csecsemő Walter számára. Az apja szavai valahogy Walterban megmaradtak. Később az apartman házmestere, Frank megtalálja az egyedül maradt újszülött csecsemőt, és kihívja a mentőket, hogy azonnal vigyék kórházba az újszülöttet, mielőtt meghalna. A csecsemő túléli. Később a Silent Hill erdeiben található árvaház adoptálja. Ám azt senki sem tudja, hogy az árvaház egy szekta irányítása alatt áll, és odabent bizony a gyerekeknek átmossák az agyát, és megtanítják nekik a saját okkult dogmatikus dolgaikat. Odabent a gyereknek a Walter Sullivan nevet adják. Walter hamar rájön arra, hogy ő miért van egy árvaházban, és nem érti, hogy hogyan lehet, hogy nincsenek szülei, akik őt szeretik. Nagyon szeretne találkozni az anyjával, ez azonban lehetetlen. Walter többször részesült "lehúzásokban" a szekta dolgaival kapcsolatos hanyagolásai miatt, és nem egyszer a szekta vízi börtönébe vitték, ahol megpróbálták megtörni a lelkét, ami azonban nem sikerült. Egyszer azonban üldözőbe vette egy nagydarab fickó őt (Andrew DeSalvo) és a barátját, Bob-ot. És a barátját ez a gonosz debella megölte. Ám Walter sikeresen elmenekült, és bosszút esküdött Andrew tetteiért. Később az árvaházban sok emberrel megbarátkozott, és ezek a szektás emberkék elhitették Walterral azt, hogy bizony találkozhat az anyjával. Mert ugyanis a szektások úgy tartották, hogy Walter különleges. Elmondták Walternak azt, hogy őt azonnal a születése után otthagyták a szülei, a 302-es szobában. Mindenesetre elhitették Walterral azt, hogy a szoba az, ami valójában őt teremtette, és hogy ő bármikor elmehet "meglátogatni az anyját" (Elmehet Dél-Ashfield-be, hogy bemenjen az apartmanházba, és hogy végül bekopogjon a 302-es szoba ajtaján, ami üres volt akkor, és várta a kicsi Walter azt, hogy a szoba, ami megszemélyesíti az anyját, kinyíljon elötte, és hogy ő találkozhasson végre az anyjával.) Azonban ezek a dolgok egyáltalán nem voltak könnyűek. Felsorolom, hogy miért.

1. Walter még kicsi volt, és nem ismerte Dél-Ashfield-et, így nem tudhatta pontosan, hogy hol van az apartman, amit keres.

2. Walter, mivel kicsi volt, és mindig egy árvaházba (az erdőben lévőbe) volt bezárva, valamint a Vízi-börtönbe is bezárva tartották, így hát nagyon nem volt hozzászokva ahhoz, hogy egyedül menjen valahová, egy teljesen ismeretlen helyre. Mindig nagyon félt, és ijesztőnek találta az utcákat, és az embereket, akiket látott. Gyakran eltévedt. És sokan rosszul bántak vele odakint. (Ezért van az, hogy amikor Henry-vel mész, akkor is mindig olyan fura, sötét hangulatú, ijesztő minden. Úgy látja Henry a dolgokat, mint ahogy valamikor a kicsi Walter látta, mert az ő számára ijesztőek voltak az eddig ismeretlen helyek, ahol ráadásul gyakran belekötöttek a szerencsétlen gyerekbe a járókelők.)

3. Az apartmanban, amikor már megtalálta, odabent sem nézték jó szemmel azt, hogy ő odabent sétálgat, és gyakran elküldték őt melegebb éghajlatokra az apartman lakói, főleg Richard Braintree. Aztán ott volt egy család, akinek volt sok gyereke, ezek a gyerekek pedig csúfot űztek Walterból, miután megtudták azt, hogy azt gondolja, hogy a 302-es szoba megszemélyesíti az anyját.

Walter mindig máshogy ment el Dél-Ashfieldbe. Volt, amikor busszal, és volt, amikor metróval. Jóval később azonban Walter rájött arra, hogy a szektás barátai bolondot csináltak belőle, és hogy az ördögöt akarták vele előhozni, és nem az anyját. Ekkor Walter nagyon elkeseredett, és úgy tartotta, hogy őt végig kihasználták.

Később Walterrel valaki megismertette a "21 szakramentum" nevű szektásbibliát. (A tudomásom szerint Dahlia Gillespie segítette hozzá, a Silent Hill 1 negatív főszereplője) Walter képzését szigorúan veszik a szektában, és ezt levelek is bizonyítják a magasabb rangú szektás papoktól. (ezért gondolom, hogy Dahlia volt az, mert ugyanis az árvaházban van egy levél, amiben az áll, hogy: "Hogy áll Walter képzése?" valamint az, hogy: "Sikerült Alessát megtalálni?". Alessa az Dahlia lánya, aki az SH1-ben szerepel, és ezekért gondolom azt, hogy Dahlia írta a levelet.) Azonban később Walter nagyon komolyan kezdi venni a 21 szakramentumot, és elhatározza azt, hogy teljesíteni fogja...

Walter korruptnak tartotta a világot, amiben élt. Ez is hozzásegítette a céljának az elhatározásához. És aki korrupt, az bűnös is. Walter szerint pedig itt mindenki gonosz. A szektás barátai kihasználták őt, és az ördögöt akarták felébreszteni vele, az emberek odakint kinevették, vagy elkergették, és folyamatosan az árvaházból elküldték őt a vízi börtönbe, hogy megtörjék a lelkét. Később elege lesz az egészből, és, amikor megteheti, akkor otthagyja a szektát, és főiskolai tanulóként éli tovább az életét. Egy igazi hétköznapi emberré válik, azonban sehogy sem tudta csillapítani a vágyát, a 21 szakramentummal kapcsolatban, mert még mindig ott élt benne a vágy, hogy végrehajtsa, és kiszakítsa az ő "anyját" a korrupt világból, egy másik világba, ahol minden békés.

Később pedig elkezdi a 21 szakramentumot. Aztán, amint az kiderül, a 11. szakramentum ő maga, és előbb-utóbb öngyilkosnak kell lennie, hogy megszabaduljon végre a testének a nehézségeitől. Később, amikor Walter újra előjön, miután megtörtént az állítólagos öngyilkossága a börtönökben, miután lecsukták, akkor az emberek azt gondolták, hogy ez a mániákus veszélyes pszihopata, aki 10 nap alatt megölt 10 embert, és számokat vésett a testükbe, végre meghalt, mert ugyanis hatalmas sokkot kapott a világ, amikor megtudta azt, hogy ez az elszánt ember mit művelt, 10 nap alatt....és a "Walter Sullivan ügy"-ként kezelték az ő különös gyilkosságait.

 

(Van egy másik verzió is, nevezetesen az, hogy az egyik pap, George Rostin elhelyezte Walterban Valtiel szellemét, amikor még gyerek volt. És Walter innentől kezdve 2 testben élt tovább, miután Valtiel szelleme helyezkedett el elsősorban Walter testében, és az emberségének a nagy részét ezzel elvesztette. De a másik test, ahol Walter valódi énje volt benne, az nem tudott erről, mert amikor ez az egész történt, akkor eszméletlen volt. És amikor a két testvér, Miriam és Billy gyilkossága megtörténik a Valtiel szelleme által végrehajtott gyilkosságban, akkor meglátják a valódi Waltert, és azt hiszik, hogy ő ölte meg a gyerekeket. És ezért letartóztatják Waltert, és börtönbe zárják, miután azt hiszik róla, hogy ő egy veszélyes sorozatgyilkos. Ezért a kettősség miatt van az, hogy a Silent Hill 2-ben az egyik újságcikkben azt lehet olvasni, amikor Walter nyilatkozik, hogy nem ő tette ezt az egészet, hanem a "Vörös Ördög" kényszerítette rá, aki egy szektás pap. És aztán mondja Walter, hogy igen, ő ölte meg a gyerekeket, de az NEM ő volt. Vagyis a másik teste, amiben elhelyezték Valtiel szellemét, aki vissza akarja hozni az Istenét a szakramentális áldozathozással. És a valódi Walter pedig öngyilkos lesz a börtöncellájában, ahová bezárják. Aztán pedig a másik Walter világában ez az öngyilkos Walter fog megjelenni gyerekképpen, mivelhogy ő volt az eredeti Walter, aki tényleg ártatlan, és csak az anyját szerette volna látni... és még mindig a szobába akar bejutni. Ezért volt az, hogy Walter megoszlott a rituális után, vagyis hogy lett egy gyerek képmása, aki a valódi ártatlanságot képviseli. De ott van a lelke másik része is, aki benne maradt a valódi testbe, ami azonban "összekeveredett" Valtiel lelkével. Ez a test pedig az elszántságot, és a soha fel nem adást képviseli. Ez olyan, mint az első Silent Hillben Alessa és Cheryl esete. Ők is megoszlottak. Vagyis egy lélek ketté vált, és két külön testben éltek tovább, de a két lélek egymás nélkül nehezen tud meglenni, és Cherylt az ő másik léte hamar odahívta Silent Hillbe, hogy segítsen rajta. A végén azonban eggyé válnak. Walter viszont nem tud többé eggyé válni magával. Ha csak a kísérteties Walter meg nem hal...mert a gyerek lelkű Walter az a kísérteties Walter világában él tovább. De ha a kísérteties Walter meghal, akkor összeomlik az általa teremtett világ, és ezzel együtt odaveszik a gyerek lelkű Walter is.)

 

De ezt Walter kihasználta, hogy halottnak hitték, és tudta, hogy most már nem fognak nyomozni utána. Most már csak valahogyan össze kell szednie a többi szakramentumát, és akkor elérheti a célját. Később pedig, elhatározza azt, hogy a testét, amit egykor használt, azt visszaviszi a 302-es szobába, ahol született, hogy "visszamenjen aludni az anyjához". (egy példa arra, hogy keletkezett a Walter gyerekképmás...vagyis a valódi, ártatlan test visszakerül az "anyjához", amit eddig soha életében nem tudott megtenni. De a kísérteties Walter pedig elhozta a lelke, és teste másik részét is ide, akiben megmaradt a gyermeki lélek. Ekkor a gyerek lelkű Walter boldog lehet ugyan, de valójában nem jutott be a szobába, csak a holtteste. És csak az alternatív világban tudna esetleg bejutni, hogyha a lelke másik része, az elszántabb, bátrabb része hozzásegítené ehhez...mert a szobának csak egy titkos, mások számára ismeretlen helyen van bent a holttest, ami már kevésbé tartozik a valódi 302-es szobához.) A temető, ahová Waltert temették, az eléggé ápolatlan hely volt, és senki se járt túlságosan ki oda, ami Walternak kedvezett. Ez a temető a Silent Hilli erdőkben volt. Ott aztán Walter "kihalászta" a saját holttestét, és belepakolta valamibe, amibe viheti, és nem látják, hogy mi is van benne valójában. A koporsó belsejébe még beleírta a szakramentumszámát és a dátumát, aztán megindult Dél-Ashfield apartmanházához. Az apartmanban élő lakosok többen is látták az ismeretlen, különös embert, hogy besétált a 302-es szobába. Azt is tudták, hogy ott művelt valamit. Csak azt nem tudják, hogy mit. Walter ismerte a 302-es szoba titkos hátsó szobáját, amibe rituálisokat lehetne végrehajtani. Azonban ebbe a titkos szobába nem lehetett csak úgy bejutni, mert ugyanis egy ideje már befalazták, de erről senki sem tudott, hogy van ott titkos szoba. Walter elkezdte a szobát kitaszítani a mi dimenziónkból, a saját világába, mert tudta, hogy a saját világának a segítségével manipulálni tudja ezt az apartman szobát, amiben ő annyira jól érzi magát. Mert ugyanis, amint én azt már említettem, Walter világa az a saját emlékeiből és egykori képzeleteiből alakul. Ahol ő járt, azok jelen voltak a saját dimenziójában/világában, és azok, akikkel már találkozott életében, azok szintén beléphettek az ő világába, ha ezt Walter akarta. De a 302-es szoba megszemélyesít egy nála jóval nagyobb természetfeletti hatalmat, és sehogy sem tudja a szobát beépíteni a világába. És éppen ez aggasztja Waltert. Mert hogyha Walter ezt a szobát beépíti a saját világába, az azt jelenti, hogy az anyja, aki megszemélyesíti a szobát, az előjöhet Walter világában a valódi mivoltával/alakjával, és ezzel Walter teljesítheti az ő 2 legfőbb célját. Nevezetesen:

1. A régi gyerekkori álma, az, hogy bejuthasson a szobába, teljesülni fog neki, és együtt lehet azzal a kis Walter, akit ő az anyjának tart. És ezzel a kicsi Walter örökké boldog lehet.

2. A nagyobbik Walter pedig eléri azt a célt, hogy teljesítette a 21 szakramentumot, amivel aztán az érkező Szent Anyát rákényszeríti arra, hogy hozza el az ő számára a várva várt boldogságot, amit a nehézkes, és kegyetlen tettéért kapnia kell. És mindenképpen teljesítenie kell a "Szent Anyának" Walter kívánságát, mert hogyha ő bekerül Walter világába, az már bizony nem a Szent Anya Silent Hillben található világa, és ott nem ő uralkodik, hanem Walter, aki ott jóval előnyösebb helyzetben van nála, és szerintem Walter, ha kell, akár képes lehetne fogságban is tartani a Szent Anyát, mert a szakramentumok segítségével megvan hozzá az ereje...

Úgyhogy Walter elhelyezi a szoba titkos részlegében a testét, amit aztán otthagy. Végrehajt egy szertartást rituális tárgyakkal a testén. Ezzel pedig Walternak sikerül elérnie azt, hogy legyen ereje a szoba felett. És, mivelhogy az apartman lakói már többet nem tudják figyelni őt, így hát hozzákezd a szoba "sajátosításához". Tudja azt, hogy hamarosan ide fog költözni egy újságíró, egy bizonyos Joseph Schreiber, és őt kiszemelte az áldozatának. Mivelhogy Joseph egy újságíró, és a Silent Hillben történő szektának a dolgait próbálja lebuktatni, így hát Walter különösen örül, és, mivelhogy neki sohasem voltak játékai gyerekkorában, elhatározza azt, hogy az egyike játéka Joseph lesz. A szakramentumnévnek a "Bölcsesség átadója" nevet adja Josephnek, azért, mert nem ő lesz az egyetlen, akinek lesz alkalma beköltözni ebbe a szobába....és Joseph lesz az, aki majd leírja az általa megismert és megtudott dolgokat a következő lakónak, hogy az tudja majd, hogy valójában miről is van szó. Walter pedig képes összeköttetésben tartani a 302-es szobát, és a saját világát. (Lyukak a falakon) Azért helyezte a lakásba ezeket a lyukakat, hogy az ideköltözött lakosok belemászhassanak Walter csapdájába, mint az egyetlen kiút, mert a szoba kijárati ajtaján használja a láncolási módszerét, amitől hatalmas láncok jelennek meg azon az ajtón, amin el lehetne hagyni a lakást, és így senki sem képes elhagyni a szobát. De Walter nem tud ártani akkor az embereknek az új alakjában, hogyha ők ott vannak a saját világukban, vagyis tud, de ahhoz, hogy a szakramentumai legyenek a kiszemelt áldozatok, ahhoz a saját világába kell átcsalogatni őket. Így az áldozatait az álmaikon keresztül igyekszik elintézni, mert ott ezt könnyebben megteheti. Amikor valaki álmodik, akit ő kiszemelt, akkor az illetőt kiszakítsa az Úr világából, és át fogja taszítani a saját világába. Ezt akarja tenni a 302-es szoba eljövendő 2 lakójával, először Joseph-el, később az újdonsült lakóval, Henry-vel. Joseph lesz az, aki átadja a Walterrel és az árvaház dolgaival kapcsolatos tudást Henry-nek a dokumentumaival. Így Henry nem csak a legerősebb,a 21. szakramentum lesz, hanem egyben az is, aki tudja azt, hogy Walter kicsoda is valójában, és hogy a szekta miket művelt vele és másokkal. Így Henry lesz a legbölcsebb és legerősebb szakramentum az összes között. Tudja Josephről azt, hogy mivelhogy egy újságíró, így hát le fog írni mindent, amivel Walter világában találkozott, és ezt fogja Walter felhasználni. Innen vette az ötletet, hogy a következő lakos, Henry lehetne a "Bölcsesség megkapója" szakramentum. Walter azonkívül észrevesz valaki mást is az apartman 301-es szobájában, nevezetesen Eileen-t, akivel gyerekkorában találkozott. Ő volt az egyetlen olyan ember, aki soha sem sértette meg Waltert, sőt, megsajnálta, és adott neki egy babát, amit Walter még a mai napig is megőrzött. Walter megakarja Eileen-t tisztelni azzal, hogy ő lesz a kiszemelt 20. szakramentuma, az "Újjászületett Anya". De erről persze Eileen semmit sem sejt ebből a meglepetésből, amit Walter neki tartogat. A szakramentumnév több kérdést is hagy maga után. Lehet, hogy:

(Ezek csak FELTÉTELEZÉSEK, és nem biztos, hogy pont így is történnek a dolgok.)

1. Azért "Újjászületett Anya", mert Walter azt akarja, hogy amikor teljesítette a 21 szakramentumot, akkor megkéri a Szent Anyát arra, hogy hadd születhessen újra, de úgy, hogy Eileen lesz az anyja, mert tudja jól, hogy Eileen egy nagyon jószívű lány, aki mindig nagyon rendes és együttérző mindenkivel, és éppen ezért sose hagyná ott a saját gyerekét. És könnyen lehet, hogy Walter éppen ezt akarja elérni, és ez áll a 21 szakramentum motívuma mögött.

2. Walter mindig is korruptnak tartotta a világot, amiben élt. Erre több oka is volt. Ilyen például az, hogy éppen hogy csak megszületett, azonnal otthagyta őt az anyja az apja "kérésére". De ilyen az is, hogy Andrew DeSalvo megölte Bobot, Walter gyerekkori barátját. Vagy ideírhatnám még azt is példának, hogy Waltert az árvaházban levő barátai bábként kezelték, és az ördögöt akarták vele előhozni az ő erősen hiányolt anyja helyett.
A lényeg az, hogy lehet, hogy "Az újjászületett Anya" Szakramentumát nem a saját anyjaként akarja Walter kezelni, hanem inkább belőle akar Szent Anyát csinálni. Mert ugyanis Walter tudja azt, hogy őt annak idején a szektában átverték, és az ördögöt akarták vele elhozni Walter anyja helyett. Ezért az könnyen lehet, hogy amikor megkapod a 21 szakramentum befejezést, akkor a nagy Walter ravasz módon arra vár, hogy megtestesüljön elötte a Szent Anya, akit aztán fogságba ejthetne a 302-es szobában. Mert megtehetné, mert ugyanis a Szent Anyának nincs igazi hatalma Ashfield városa felett, az legfeljebb csak Walternak van. A Szent Anya igazi ereje az Silent Hillben van. Walter pedig alapjában véve is nagyon erős, és csak úgy lehet megölni, hogyha az anyja egyik részét (köldökzsinór) sikerül Walter valódi testébe elhelyezni, és aztán beleszúrni 8 szakramentális lándzsát az ő testébe. Az lehet, hogy a Szent Anya az, akitől Walter kapja a hatalmat ehhez a szakramentum hozáshoz, de viszont hogyha Walter ezt teljesíti, akkor már még erősebb lesz, mint azelött, köszönhetően annak, hogy megvan mind a 21 szakramentuma, köztük Henry Townshend-el az élen, aki a legerősebb és "legbölcsebb" kísértet az összes között, aki már jól tudja azt, hogy Walter valójában kicsoda, és miért vált ilyenné, és tökéletesen megérti Walter érzelmeit, akárcsak Eileen, vagy a többi szakramentum. Azonkívül pedig a Szent Anya azért sem bírna el már Walterrel, mert ugyanis, amint én azt említettem, neki saját világa van, ami független Silent Hilltől, és az ottani erők nincsenek befolyással az ő világára. És mivelhogy Walter korruptnak tartja a világot, és jól tudja azt, hogy a szekta milyen álnok, és milyen dolgokban hisznek, így hát meglehet, hogy Walter "elkapja" a Szent Anyát, amikor az megtestesül a 302-es szobában, és "fogva tartja a saját világában", mielőtt az "Istent"/Ördögöt "kieresztené". (mert a Szent Anyák azok, akik magukban hordozzák az Ördögöt/"Istent") (A szekta keresztény kifejezéseket használ fel a dolgok valódi elfedésére, például ilyen az, hogy ők az Ördögöt Istennek nevezik, és a saját angyalaiknak a keresztény angyalok nevét adják. De ilyen az is, hogy a vallásos fogalmaiknak szintén keresztény neveket adnak, például a szakramentum, ám valójában az, amit a szekta szakramentumnak nevez, az nem más, mint az eretnek szó. Ha valaki nem tudná, a szakramentum jelentése az teljes testi és lelki megújulás, és már többet az a személy, akin ezt alkalmazzák, már nem lesz az, mint aki valamikor volt. Ilyen például az, hogyha valakit megkeresztelnek. És éppen ebből jön az, hogy a Szent Anya az nem Szent Anya, hanem az Ördög Anyja) Ezek után pedig Walter akár meg is ölheti a "Szent Anyát", tudván, hogy ő valójában nem az, akinek valójában tűnik. Ekkor meglehet, hogy az történne, mint a Silent Hill 1-ben, amikor Kauffmann nekihajítsa Alessának az aglaophosis-t... röviden mondva előjön Samael. De mivelhogy még Samael túl gyenge, és még nem volt ideje "felkészülni", így hát akár egy halandó által is legyőzhető. Walter pedig könnyedén elintézhetné a szakramentumainak a segítségével, akiket Walter saját világában nem lehet elpusztítani... Ezzel pedig a démon rákényszerülne arra, hogy térjen vissza haladéktalanul Silent Hillbe. És ezek után pedig Walter Eileen-t tehetné az új Szent Anyává, a szakramentumnevéből kiindulva ("Az újjászületett Anya"). És éppen ez az ! Mert ugyanis meglehet, hogy azt akarja Walter csinálni, mint amit valamikor Samael is akart a Silent Hill 1-ben. Nevezetesen azt, hogy egy Szent Anyán keresztül beléphessen az Úr világába, és kifeszíthesse a hatalma határait mindenhová. Mert hogyha Eileen újra megszületik, (Mint az Újjászületett Anya) akkor meglehet az, hogy Walter magzatát magában fogja hordozni, akárcsak az első részben Alessa Samaelét. És hogyha Walternek sikerülne újjászületnie Ashfieldben (Mert neki itt van hatalma. A Silent Hill 1-ben Samaelnek pedig Silent Hillben volt.), akkor elkezdheti a terjeszkedését, és a hatalmas természetfeletti erejével, és a szakramentumai segítségével elérheti esetleg azt, hogy egy Istenné váljon... ezzel pedig Silent Hill, valamint az Úr vetélytársává válik...

3. Mivelhogy a Szent Anya valószínüleg már valójában meghalt, (Alessa volt az első, aztán Heather, aki azonban megszabadult a démontól, és ezért már többé nem Szent Anya. De az is lehet, hogy Heathert továbbra is megszállás alatt tartja a démon, de erre kicsi az esély. De meglehet...de akkor már ő nem Szent Anya, mert nem ő "szülte meg" a démont.) ezért Walternak megvan az a lehetősége, hogy Eileen-t tegye az új Szent Anyává, a szakramentumnevéből kiindulva ("Az újjászületett Anya"). Ez Walternak még kedvez is, mert ugyanis esetleg elérhetné azt, hogy ne csak az "Isten"/Ördög magzatát hordozza magában majd Eileen, hogyha újjászületik, hanem magát Waltert is, aki így újra megjelenhet a világban, valahogy úgy, mint a Silent Hill 1-ben Alessából Samael... ezzel pedig lehet, hogy Walter elérheti azt, hogy "terjeszkedni" kezd a valódi világban, köszönhetően a hatalmának és a szakramentumainak, mint annak idején Samael...

A Joseph utáni lakos pedig nem más, mint Henry Townshend, aki a játék főszereplője... és az csak a játékostól függ, hogy sikerül-e Henry-nek túlélnie Walter világában, és Henry jön ki győztesen, vagy pedig Walter.

 

Walter szakramentális áldozatai

1. Jimmy Stone: A Valtiel szekta papja, egy középidős fehérember. Ráakasztották a "Vörös ördög" nevet, mert egy nagy vörös piramisfejü sisakot hordott a fején. Walter megölte, Hátulról fejbelőtte egy pisztollyal, az árvaház első emeletén, és kivette a szívét (egyike a 10 szívnek). Ő alapította a Valtiel szektát, és a főpapjává vált, ezzel segítve a kapcsolatba lépést a Szent anya szektával és a Szent Hölgyek szektájával a Silent Hill szekták között. A Valtiel szekta van a legközelebb az "Istenhez", Ők Valtielt szolgálják, ezzel együtt pedig egyben kivégzők szerepét is betöltik. Az árvaházat a Szent Anya szekta irányítsa. Jimmy "jobb keze", George Rosten szintén itt halt meg.
Nyomok a gyilkosságra: Walter mindig magánál hord egy pisztolyt, valószínűleg ezzel végzett Jimmy-vel.

2. Bobby Randolph: Egy 18 éves fekete bőrü ember, Lenyűgözték a fura és szokatlan dolgok, amit Silent Hill kisvárosának a sötét történeteiről hallott, valamint az ott levő szekta. Megosztotta az ezzel kapcsolatos ismereteit a 2 barátjával, Sein-nel és Jasperrel. Azonban valaki megölte, és kivette a szívét, és Pleasant River környékén találták meg a holttestét, egy egyetem mellett. Horror-mániás volt, és azon a napon, amikor meghalt, akkor azt mondta a két barátjának, hogy elmegy, hogy lássa az ördögöt. Sein Martint, a barátját, ugyanott és ugyanúgy ölték meg, mint őt.

3. Sein Martin: Egy 18 éves főiskolai tanuló, aki Bobby és Jasper barátja. Mindig megosztották egymással a kedvenc témájuk, a paranormális dolgokkal történt tapasztalataikat. Ugyanott és ugyanúgy halt meg, mint Bobby. A barátok halloták azt, hogy valaki a 'Szent Anyáról' és az ördögről beszélt egy Silent Hilli templommal kapcsolatban, és ez volt az, ami végül a vesztüket okozta, mert ennek hatására indultak el Silent Hill felé.

4. Steve Garland: A "Garland" nevü állatkereskedő bolt tulajdonosa. Ő könnyen megharagudott az emberekre, de szerette az állatokat, ezért indította a boltját Ashfield-ben. Fehérbőrű ember. Egy sorozatlövő fegyverrel ölték meg, de a hasán nem volt lövés, hogy ki lehessen venni a sértetlen szívet. 26 évvel ezelött egy fiú jött a boltjába, (Walter) és véletlenül lelökött egy ketrecet, amiben egy macska volt, aki megsérült, ezért Steve berágott Walterre.
Nyomok a gyilkosságra: Walter egy géppisztollyal ölte meg Steve-t. Azonkívül pedig amikor másodszorra mész el a Building World-be, és tovább mész Steve boltjában, át az órás felé, akkor amikor beléptél azon az ajtón, amin kilépsz Steve boltjából, akkor lövöldözés hangjait fogod hallani. Amikor pedig visszamész, az állatkereskedésbe, akkor minden felvan dúlva, és rengeteg kutya ugatás hangot is hallasz majd, mintha éppen akkor történt volna a gyilkosság. (ha magas értékelést sikerült elérni, akkor Eileen szobájában megtalálható a géppisztoly, de csak Eileen használhatja.)

5. Rick Albert: Igazgatója az 'Albert Sportjai' sportboltnak Ashfieldben .Egy tiszteletteljes, középidős fehér férfi. A saját golfütőinek az egyikével verték halálra, a golfozás pedig a kedvenc hobbija volt. Kivette valaki a szívét. Éppen strandlabdát keresett a raktáraiban, amikor a személyzetének egyik tagja villámgyorsan elmondta Ricknek azt, hogy valami baj van, mert a szomszédságukban levő állatkereskedés igazgatóját meggyilkolták, és ők is veszélyben lehetnek. Kivette valaki a szívét, és számokat írt valaki a hátába. (Amikor Walter főiskolai tanuló volt, akkor az első 10 áldozatának a hátába számokat vésett, a halálozási dátumuk, valamint a szakramentumszámuk szerint).
Nyomok a gyilkosságra: Golfütők, amikből jópárat lehet találni.

6. George Rostin: Középidős, fehér bőrű férfi, A Valtiel szekta tagja a Silent Hilli szekták között. Ő Jimmy Stone "jobbkeze"-ként dolgozott. Vascső által halt meg, kivették a szívét, és az árvaház földalatti szintjén találták meg. Ő "képezte" ki a kis Waltert, és amikor a fiú eszméletlenné vált a földszinten egy rituálist követően, sikeresen elhelyezte benne (állítólag...) Valtiel szellemét, így elkezdheti a 21 szakramentumot Walter (És ezzel pedig már többet nem az az ártatlan gyerek, mint aki valamikor volt.). Ám tanítványa felett elvesztette az irányítást, mert nem teljesen úgy sikerült a rituális, ahogy ő tervezte, és a saját szertartásának vált az áldozatává.
Nyomok a gyilkosság helyszínén: Meglehet, hogy ő szimbolizálja a tolókocsis bábot, akinek eltűntek a részei. Azonkívül Walternál még mindig ottvan az a vascső, amivel megölte George-ot. Van, amikor azzal a fegyverrel próbálja Henry-t is agyoncsapni.

7. Billy Locaine: Egy fiatal, fehérbőrű, általános iskolás fiú. Nagyon közeli kapcsolata volt a szeretett hugával, Miriam-el. Egy balta által halt meg a Locaine ház elött, Silent Hillben. Éppen kint játszott a kishúgával, Miriam-el , amikor a festők a háztetőt festették. De jött egy nagy vihar, úgyhogy Billy apja elment, hogy megkeresse őt és a húgát, de egy bokorban megtalálta a fia holttestét.
Nyomok a gyilkossághoz: A rozsdás balta, amit Walter használt. (megtalálható fegyver)

8. Miriam Locaine: Egy fiatal, általános iskolás kislány. Amikor az apja megtalálta a testvére holttestét, az anyja azonnal kirohant a házból, hogy megkeresse a kislányát, de a legnagyobb félelmére, a lányát brutálisan meggyilkolták az út közepén, a ház elött. A testének bizonyos részei hiányoztak. [Megjegyzés: Miriam teste sokkal rosszabb állapotban volt, mint a testvéréé, ami arra enged következtetni, hogy Walter kiélte magát rajta, azzal, hogy megtámadta a fiatal lányt, az szimbolizálhatja azt, hogy erősen idegesítette őt az, hogy neki sosem volt lánytestvére, akivel együtt lehetne. Ez arra is visszavezethető, hogy Walternak nem volt soha senkije sem, a szülei otthagyták, testvére pedig nem volt, akit szerethetett volna, és ez amolyan irígység is lehet ebben a helyzetben]. Kivette valaki a szívét. (Miriam és a testvére azért nem kísértetként vannak jelen, mert ahhoz túl kicsik voltak, a szó szoros értelmében gyerekek, ezért ez nem történhetett meg. Helyette viszont Miriam és Billy együttmaradnak, a szó minden értelmében, és egy összenőtt, szörnyetegtestű lényt alkotnak... pontosabban mondva többet.)
Nyomok a gyilkossághoz: A rozsdás balta, amit Walter használt. (megtalálható fegyver)

9. William Gregory: Az órásbolt üzemeltetője Ashfieldben. Egy idős, fehér ember. Egy csavarkulcs által halt meg, amit a munkája közben szokott használni. Valaki kivette a szívét. 16 évvel ezelött egy különös fickó jött hozzá egy különös órával, amit megakart javíttatni, de sose tudta megérteni, hogy mitől olyan furcsa az ő számára ez az óra. Folyamatos rémálmok kezdték el gyötörni.
Nyomok a gyilkosság helyszínén : Egy gyanús óra van az órásbolt környékén, amikor másodszorra mész el a Building World-höz. És hogyha a szükséges tárgyakat nem használtad fel bizonyos helyeken, amiket Eric is említ egy dokumentumban, akkor abban a szobában a szó szoros értelmében minden a feje tetejére áll.

10. Eric Walsh: Ashfield bárjának a pultosa. Egy fiatal, fehérbőrű ember. Fejbelőtték egy fegyverrel, a nappalijában találtak rá. Kivették a szívét. Amikor meghallotta egy vásárlótól azt, hogy az állatkereskedés igazgatója nemrég elhalálozott, mert valaki kegyetlenül megölte, akkor hazamehetett, mert túl veszélyes lett volna ott tartózkodnia az állatkereskedési bolt közelében. Úgyhogy boldogan hazament, hogy megünnepelje a születésnapját, és hogy megegye a finom tortáját. Otthon a torta ugyan várta, de a családja az viszont sehol sem volt, helyettük ott volt Walter, aki valószinűleg nem Eric születésnapját jött ünnepelni...
Nyomok a gyilkosság helyszínén : A születésnapi torta még mindig ott áll Eric szobájában. (és Eric is levan "szögezve" egy karddal.)

11. Walter Sullivan: Öngyilkosságot követett el a Silent Hilli börtöncellák egyikébe, miután lebukott a 2 testvér közbeni gyilkosságnál, és egy kanálnak a nyelével nyakonszúrta magát, amivel kivéreztette magát. Először megpróbált kifogásokat találni, hogy a "Vörös ördög" kényszerítette rá erre az egészre, mert ő nem akart ilyesmiket tenni, amiben van valami igazság, mert lehet, hogy ő nem azt akarta, hogy ez történjen, és elhagyta az árvaházat, de mégis végreakarta a saját akarata szerint hajtani a 21 szakramentumot. Ő a Feltétel szakramentuma. Felhasználva a 10 szívet, a fehér krizmát, és az obszidián kelyhet, végre tudta hajtani a 'Feltétel Szertartását' és kijutott a börtönből, köszönhetően annak, hogy elhagyta a testét. Ezzel elvégezte az első fontosabb "jelzést", és még tovább juthatott a céljához. Később azonban sikerült visszanyernie a régi kinézetét, és feltudta venni azt az alakját, ahogyan régen is kinézett. De az már nem a teste kinézete volt... hanem inkább a lelkéé. A Szent Anya feladata az, hogy megváltást hozzon a bűnösökre. Walter pedig szándékosan elkövetett bűnöket, hogy ő is részesülhessen ebben a megváltásban. (Ha sikerrel jár, akkor esetleg újra megszülethet, egy olyan családba, akik szeretik őt, és nem fogják otthagyni.) És egy fura dolgot tapasztalt Walter a saját emléke által teremtett világában (öngyilkosság után) : a saját gyermek képmása megjelent elötte, aki pontosan ugyanaz, mint aki egykor Walter volt...vagyis egy teljesen ártatlan gyerek, aki csak az anyjával akar találkozni. A nagy Walter pedig ennek különösen örül, mert ugyanis nem csak a saját kitűzött célját teljesítheti, de a saját, régi elhagyott célját is beteljesítheti, hogy összehozza a kis Waltert az "anyjával", a 302-es szobával, így nem csak a Nagy Walter célja teljesül, és kap megváltást, de a Kicsi Walter is boldog lehet, hogy találkozhat azzal, akit az anyjának tart. De ahhoz, hogy végre boldogok lehessenek, és vége legyen a szenvedésüknek, ahhoz előbb teljesítenie kell a nagy Walternek a 21 szakramentumot...
Nyomok a gyilkossággal kapcsolatosan: Megtalálhatod Walter valódi testét a 302-es szobában a játék későbbi részeinél, valamint megvan Walter koporsója is, amibe bele van vésve a szakramentumszáma, és a dátum.

12. Peter Walls: Főiskolai tanuló, fehérbőrű, egy csövesre emlékeztető ember, aki szeretett marijuanát szívni.. Halálra verte valaki. Dél Ashfield egyik hotelszobájában találták meg a holttestét.. Éppen Dél-Ashfield utcáin volt akkor, amikor pletykák szerint Toby Archbolt-tól éppen marijuanát hozott. A hotelnál volt egy régi létra, ami felvezet egy magas tetőre, oda felmászott, aztán többet nem látták. Mielött eltűnt volna, folyamatosan azt ordítgatta, hogy ő meglátta az Istent.
Nyomok a gyilkossággal kapcsolatosan: Amikor másodjára mész a Building World-ben, és éppen egyre feljebb igyekszel annál a résznél, ahol felmentél a lifttel az emeletes részre, és menekülsz Richard szelleme elől, aki felteleportál hozzád, akkor amikor tovább szaladsz, és nem mész be egy liftes ajtóba sem, hanem felfelé szaladsz, még magasabbra néhány lépcsőn a szabadban, ahol néhány kutya is üldőzőbe vesz, akkor hallhatsz különös ordításokat, amik valószínűleg Peterrel kapcsolatosak.

13. Sharon Blake: Egy középidős fehér hölgy, egy háziasszony, akinek a családtagjai a Silent Hillben működő szekta tagjai voltak. Holtan találták meg Silent Hill erdeiben, miután megfulladt. Sharon tudta azt, hogy a Silent Hilli templomban fura dolgok történnek és embereket kényszerítenek olyan dolgokra, amiket valójában nem akarnak megtenni, és félt attól, hogy a családját is befenyítették, és ezért vannak most ott a szekta tagjaiként. De azonban nem engedték be a templomba, akárhogyan is próbálkozott látni a szeretteit. Később olvasta Joseph Schreiber cikkjét arról kapcsolatban, hogy valószinüleg miket is művelnek az árvaházban a gyerekekkel. Ezek után az erdőkbe ment, ahol aztán meglátta a fiának a sírját, és rákellett, hogy jöjjön a kegyetlen igazságra: hogy a családja halott...

14. Toby Archbolt: Egy közép idős fekete férfi, aki a Szent Anya szekta egyik papja. Szerencsejátékos és kissé fura szexuális szokásai vannak. Meghalt, miután valaki lelökte egy 100m magas hegyről, valamerre Mexikóban egy erdőben. Az ő halála után a Valtiel szekta összetartása elkezdett egyre inkább felbomlani, miután már elötte másik 2 főbb pap is meghalt. Toby illegális üzleteket vezetett le (pl: Peter Walls-al), azért, hogy megerősíthesse jobban a Szent Anya szektát. Ő újra megnyitotta az árvaházat, és azonkívül megválasztották a városi tanácsban is az adakozásai miatt Ashfield városában.

15. Joseph Schreiber: Egy középidős, fehérbőrű újságíró. Interjúkat készít és kutakodik egy kevésbé híres szektánál, amiről sok rossz hír terjedt már, és egyszer hallotta egy szerencsétlenül járt anya kiáltásait is, akinek a fiát a szekta elrabolta. Öt oldalas újságcikket mutatott be az Egyetértés című magazinban, hogy felkeltse ezzel a dologgal kapcsolatban az emberek érdeklődését. Ő volt a "Kétség" szakramentuma. (Mert megpróbálta áttörni azt a falat, amit csak Walter tudott, valamint Henry a Remény Fejszéjével... de neki azonban valahogy sehogysem sikerült bejutnia a titkos részébe a lakásnak... azért akart bejutni oda, mert tudta, hogy Walter valódi teste ott van, és azt is tudta, hogy nála vannak azok a kulcsok, amikkel kijuthat a 302-es szobából)
Nyomok a gyilkosság helyszínein: Joseph levelei Henry-hez.

16. Cynthia Velasquez: Cynthia erősen rámenős nő, és valószínűleg az volt a veszte, hogy Waltert megpróbálta elcsábítani a metrómegállóknál.
Nyomok a gyilkosság helyszínén: Cynthia szétdobott cuccai, valamint a vérrel áztatott falak Cynthia elhalálozási pozíciójában.

17. Jasper Gein: Jaspert egyszer Walter már megpróbálta megölni, csak nem sikerült. De Jasper visszatért az erdőkbe, az okkult dolgok miatt, amik itt történnek.
Nyomok a gyilkosságra: Amikor Jasper éppen ég, amikor Henry először van az erdős világban, akkor lehet látni azt, hogy van Jaspernél egy fekete pohár/kehely. Ez a tárgy egy rituális célokra használt dolog, és szükség van ehhez a tárgyhoz arra, hogy valakit feltámasszanak. (Walter is ezt használta fel valamikor ahhoz, hogy szakramentum legyen ő maga is, és hogy vissza tudjon térni az életbe. És Walter akkor is szerez egyet, amikor már visszatért, és a testét éppen cipeli a 302-es szobába. A házmester is látta azt, hogy a kabátos fickó, vagy Walter, tart az egyik kezében egy régies "poharat". De jó példa erre a Silent Hill második részének a Rebirth befejezése is, amikor az ott levő főszereplő, James, összegyűjti ugyanazokat a tárgyakat, mint amiket Walter is megszerzett, és feltámassza a halott feleségét a rituális tárgyak segítségével, köztük ezzel a fekete kehellyel/pohárral.) De Walter csapdát állíthatott Jaspernek, mert tudta, hogy Jasper azért van itt, hogy okkult cuccokat szerezzen, és megvizsgálja az "Anya-követ". Csakhogy amikor Jasper éppen megérinti ezt a fekete kelyhet/poharat, akkor már nem tudja elengedni, és elkezd a fickó megégni.

18. Andrew DeSalvo: Andrew megölte a fiatalkorú Walter barátját, Bobot, és azonkívül pedig Walter tudja azt, hogy miket művel ez a szadista fickó a gyerekekkel.
Nyomok a gyilkosság helyszínén: meglehet, hogy Andrew bevitte a kivégző kamrába Walter barátját, Bobot, és ott ölte meg. Amikor pedig a nagy Walter elment, hogy elkapja DeSalvo-t, akkor pedig Walter ugyanazt tette Andrew-el is, mint amit ez a szadista ember tett egy szerencsétlenül járt kisfiúval, aki Walter egyetlen igazi barátja volt.

19. Richard Braintree: Richard mindig leordította a fiatal Waltert, és valószinűleg ez lett Richard veszte.
Nyomok a gyilkosság helyszínén: a villamosszék Richard szobájában.

20. Eileen Galvin: Ő volt Walter boldogságainak egyik forrása, miután kapott a lánytól egy babát, mert megsajnálta a fiatal Waltert, miután éppen gúnyolódtak vele.

21. Henry Townshend: Henry-t valószinűleg Walter akkor szemelte ki, amikor éppen Silent Hillben fényképezgetett, és tájképeket készített, hogy kitehesse őket a szobájába.

 
.:Frissítések:.
 
.:Silenthilles linkek:.
 
.:Nézetség:.
Indulás: 2004-04-22
 
.:Bejelentkezés:.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:I see town:.

In my resteless dreams.

I see that town.

Silent hill.

 
.:Time:.
 
zene
 
.:Partnereink:.

www.gportal.hu/gt2/

www.enactment.uw.hu

 

Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!